Hrvatski radio

Radio Osijek

Od 41 novozaraženih u Slavoniji 27 u Vukovarsko-srijemskoj županiji

23.07.2020.

10:26

Autor: Radio Osijek/TM

Od 41 novozaraženih u Slavoniji 27 u Vukovarsko-srijemskoj županiji

Od 41 novozaraženih u Slavoniji 27 u Vukovarsko-srijemskoj županiji

Foto: - / -

Stožeri civilne zaštite slavonskih županija javljaju epidemiološkom stanju - U Vukovarsko-srijemskoj županiji 27 je novih slučajeva zaraze koronavirusom, u Osječko-baranjskoj županiji 7 je novooboljelih, u Brodsko-posavskoj 5, u Požeško-slavonskoj dvije. U Virovitičko-podravskoj nema novozaraženih.

Nakon što je Nacionalni stožer civilne zaštite jučer izvijestio o 40 novih slučajeva zaraze u Vukovarsko-srijemskoj županiji, a županijski stožer samo nekoliko sati ranije objavio kako je riječ o 19 novozaraženih, današnje priopćenje uzimamo s rezervom i prenosimo ga u cijelosti:
"U Vukovarsko-srijemskoj županiji u posljednja 24 sata, a zaključno do 08:00 sati, novih pozitivnih na COVID-19 je 27 osoba ( 9 iz Ivankova, 2 iz Vukovara, 4 iz Vinkovaca, 3 iz Starih Mikanovaca, 1 iz Đeletovaca, 4 iz Vrbanje, 1 iz Cerne, 1 iz Otoka, 1 iz Tovarnika i 1 iz Bobote). Ukupan broj oboljelih osoba od početka epidemije je 286, od kojih je 84 osoba izliječeno. Trenutno je u županiji 6 osoba hospitalizirano zbog COVID-19 bolesti. U protekla 24 sata testirano je 125 osoba, te je ukupno testiranih do sada na području županije 4554. U samoizolaciji na području županije nalazi se 675 osoba. Od ukupnog broja pozitivnih na COVID-19 u Vukovarsko-srijemskoj županiji je pozitivno 10 zdravstvenih radnika (1 liječnik, 6 medicinskih sestara/tehničara, 2 druga zdravstvena radnika i 1 nezdravstveni radnik). U samoizolaciji iz sustava zdravstva je 49 radnika (8 liječnika, 15 medicinskih sestara/tehničara, 21 drugi zdravstveni radnik i 5 nezdravstvenih radnika)," stoji u današnjem priopćenju Stožera civilne zaštite Vukovarsko-srijemske županije.
Iz osječko-baranjskog Stožera civilne zaštite javljaju da je tijekom posljednja 24 sata u Kliničkom bolničkom centru Osijek i Zavodu za javno zdravstvo testirano 205 uzoraka, od kojih je sedam bilo pozitivno na koronavirus. Svih sedam osoba je sa šireg osječkog područja.
U KBC-u Osijek hospitalizirane su tri osobe manje nego jučer, pa se na bolničkom liječenju danas nalazi 36 osoba oboljelih od koronavirusa od kojih je četvero na respiratoru. 
31 novi kontakt je stavljen u samoizolaciju, a sveukupno se u samoizolaciji na području naše županije nalazi 420 osoba. Policija je samoinicijativno provjeravala osobe u samoizolaciji i od 37 provjera sve su zatečene na adresi stanovanja i nije utvrđeno ni jedno kršenje mjere samoizolacije.
U posljednja 24 sata na području Brodsko-posavske županije pet je novih pozitivnih osoba na virus SARS-CoV-2. Četiri pozitivne osobe bile su sudionici na jednoj svadbi održanoj izvan Brodsko-posavske županije na kojoj je potvrđeno više zaraženih osoba. Jedna je osoba kontakt već ranije potvrđene pozitivne osobe. Ukupan broj zaraženih osoba koje imaju prebivalište na području Brodsko-posavske županije od početka epidemije tako sada iznosi 154, dok je broj aktivnih slučajeva 55. Trenutno su hospitalizirane tri osobe (jednako kao i prethodni dan). Pod mjerom samoizolacije trenutno se na području Brodsko-posavske županije nalaze 224 osobe (26 osoba manje u odnosu na jučer). 
U Požeško-slavonskoj županiji trenutno su aktivna 34 slučaja zaraze korona virusom i svi oboljeli su na kućnom liječenju. U samoizolaciji se nalazi 100 osoba. Na posljednjem testiranju bilo je 70 uzoraka, od kojih su dva pozitivna, izvijestio je županijski Stožer civilne zaštite. Ukupno je testirano 3388 uzoraka. Tijekom dana će se nastaviti s testiranjem kontakata zaraženih osoba kao i svih suspektnih osoba.
Na području Virovitičko-podravske županije nema novozaraženih osoba od COVID-a 19, izvijestili su iz Stožera civilne zaštite. U posljednja 24 sata, uzeti su uzorci 32 osobe, čime je broj testiranih, na području te županije od početka epidemije narastao na 1.924. Od početka epidemije na području Virovitičko-podravske županije koronavirusom zaraženo je 25 osoba. Trenutno je aktivno četrnaest slučajeva, deset osoba se oporavilo, a jedan muškarac je preminuo.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.