Hrvatski radio

Radio Osijek

22:23 / 29.05.2022.

Autor: HRT Radio Osijek

"Od bajera ćemo napraviti moderno kupalište i izletište"

Obilazak bajera na Jugu 2

Obilazak bajera na Jugu 2

Foto: Vlatko Franjin / HRT Radio Osijek

Obnova nogostupa i cesta, revitalizacija bajera te ponovno pokretanje projekta izgradnje intrazonske ceste koja bi trebala rasteretiti Opatijsku ulicu, prioriteti su u sljedećem razdoblju na području Juga II rečeno je uoči svečane sjednice Vijeća gradske četvrti održane povodom Dana GČ Jug II.

S proslavom dana svoje gradske četvrti stanovnici Juga II započeli su još u petak, a program je u nedjelju nastavljen polaganjem vijenaca poginulim braniteljma i građanima Juga II u Domovinskom ratu te svečanom sjednicom Vijeća Gradske četvrti. Tim povodom otkriven je na trgu i novoobnovljeni spomenik Hrabro srce.

”Radi se o spomeniku koji je podignut za sve poginule branitelje i građane, a sada je konačno, nakon dugogodišnjih inicijativa, zasjao u punom sjaju. S njega su su maknuti okovi te je obogaćen svjetlosnim pulsirajućim efektima” pojasnio je predsjednik Vijeća GČ Jug 2 Krešimir Trtanj. Što se tiče investicija koje mještani ovog dijela grada mogu očekivati u ovoj godini prioritet će biti obnova nogostupa i cesta, kaže Trtanj. Ipak, onaj najveći projekt, a za koji su mještani Juga 2 pisali i nekoliko peticija kroz godine, jest revitalizacija bajera. Prvi radovi ovdje započeli su početkom proljeća, a uoči svečane sjednice obišao ih je i osječki gradonačelnik Ivan Radić.

„Već prilikom preuzimanja dužnosti gradonačelnika na stolu me dočekala peticija građana zabrinutih za stanje bajera na Jugu 2 kojemu je prijetilo isušivanje. Zajedno s gradskom tvrtkom Vodovod Osijek započeli smo ovog proljeća s punjenjem bajera, a rezultat je da se razina vode već podigla za jedan metar” poručio je Radić dodavši kako se na tome ne misli stati, jer je od bajera plan napraviti moderno kupalište i izletište.


Više o projektima na području gradske četvrti Jug 2 poslušajte u izjavama:


Predsjednik GČ Jug 2 Krešimir Trtanj i gradonačelnik Ivan Radić

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.