Hrvatski radio

Radio Osijek

Od iduće godine u Osijeku se neće plaćati prirez za novozaposlene

28.09.2016.

12:35

Autor: Sanja Račić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Gradonačelnik Osijeka Ivan Vrkić raspisao je Javni poziv za dodjelu potpora iz programa poticanja razvoja poduzetništva na području grada Osijeka. Za pokretanje gospodarskih aktivnosti i jačanje konkurentnosti poduzetništva osigurano je 300 tisuća kuna.

Mikro, mali i srednji poduzetnici, trgovačka društva i obrtnici mogu se natjecati za potpore u iznosu od 5 do 20 tisuća kuna, a pročelnica Upravnog odjela za programe i projekte Europske unije i gospodarstvo Kornelija Mlinarević kaže kako je u Javnom pozivu objedinjeno sedam mjera:

1. Potpore za pokretanje gospodarskih aktivnosti poduzetnika početnika

2. Potpore za nabavu i ugradnju strojeva i opreme

3. Potpore za certificiranje prozivoda i procesa

4. Potpore tradicijskim i umjetničkim obrtima

5. Potpore za izradu projektinih prijedloga za sufinanciranje iz fondova Europske unije

6. Potpore za izlaganje na sajmovima

7. Potpore za stručno obrazovanje i osposobljavanje zaposlneika 

Prošle je godine Grad Osijek za poticanje razvoja poduzetništva izdvojio 150 tisuća kuna, ove 300 tisuća, a iduće će godine, najavljuje gradonačelnik Ivan Vrkić, osigurati pola milijuna kuna: "Ovo nije novac s kojim se hvalimo, to je poruka da ćemo u središte pozornosti u narednom razdoblju staviti problem razvoja gospodarstva , zapošljavanja i smanjivanja nezaposlenosti. To znači da ćemo u sljedećoj godini za svakog novozaposlenog ukinuti prirez koji je u Osijeku 13 posto."

Javni poziv za dodjelu potpora iz Općeg programa poticanja razvoja poduzetništva na području Osijeka, s obrascima za prijavu, objavljen je na web stranici Grada Osijeka. Otvoren je do iskorištenja sredstva, a najakasnije do 30. studenog ove godine.   

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.