Hrvatski radio

Radio Osijek

Od ponedjeljka se otvaraju terase ugostiteljskih objekata

26.02.2021.

13:19

Autor: Mirta Milas

foto Radio Osijek / Krunoslav Inhof

foto Radio Osijek / Krunoslav Inhof

Foto: - / -

Terase kafića i restorana moći će raditi od 6 do 22 sata, bez puštanja glazbe. Potrebno je osigurati razmak među gostima, stolci moraju biti razmješteni na 1,5 metar, a stolovi udaljeni minimalno 3 metra.

"Dozvoljen je rad samo na otvorenim dijelovima ugostiteljskih objekata. Ako terase imaju pleksiglase, trebaju se ukloniti kako bi zrak mogao nesmetano strujati. Izračunava se najveći broj korisnika koji istodobno mogu biti na terasi. Taj broj treba biti vidljiv svima. Naglasak je na razmaku kako se ne bi na terasama skupljali ljudi u grupama. Treba biti dostupno dezinfekcijsko sredstvo. U zatvoreni prostor se ide samo radi korištenja toaleta, a pritom su obavezne maske", izvjestio je čelni čovjek Nacionalnog stožera civilne zaštite, ministra Davor Božinović te dodao da u ugostiteljskom objektu nije dopušteno puštanje glazbe. Stožer je kasnije ipak ublažio ovu mjeru tako da će biti dopušteno puštanje glazbe, ali ona ne smije biti preglasna. 

Za otvaranje terasa ugostiteljskih objekata pripremaju se i osječki ugostitelji, među njima Goran Milošević. "Pripreme su u punom jeku, Nadamo se da više neće biti zatvaranja, a u budućnosti ni ograničenja, kako bismo mogli normalno raditi i u konačnici preživjeti.  Tri smo posljednja meseca bili zatvoreni i ne znamo još koliki su nam gubici. Tek treba napraviti obračun" rekao je Milošević.

I Osječani su pozdravili otvaranje terasa turističkih objekata te vjeruju da to neće narušiti relativno dobru epidemiološku situaciju.    

Što Osječani misle o otvaranju terasa ugostiteljskih objekata?

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.