Hrvatski radio

Radio Osijek

Od sljedeće zime novo sanjkalište na Jankovcu

08.03.2021.

10:22

Autor: Radio Osijek/TM

Foto: Park prirode Papuk

Foto: Park prirode Papuk

Foto: - / -

Jankovac je i proteklog vikenda, kao i proteklih mjeseci, bio pod snijegom, što je privuklo brojne posjetitelje, a Papuk etablirao kao najpoželjniju slavonsku zimsku destinaciju. U Parku prirode Papuk odlučili su za sljedeću sezonu u Park šumi Jankovac urediti sanjkalište.

Ideju je podržala i Virovitičko-podravska županija i Općina Čačinci, a zeleno svjetlo stiglo je i iz Hrvatskih šuma koje će ideju provesti u djelo. Naime, nedaleko od Jankovca nalazi se zapuštena skijaška staza koja više od 30 godina nije u funkciji. Plan je njezinim djelomičnim uređenjem postojeću stazu urediti odnosno prenamijeniti u sanjakalište. Lokaciju budućeg sanjakališta nedaleko Jankovca obišli su Alen Jurenac, ravnatelj Parka prirode, Igor Fazekaš, predsjednik Županijske skupštine Virovitičko-podravske županije i ujedno član Uprave Hrvatskih šuma i Tomo Baturina, voditelj Uprave šuma Podružnice Slatina. 
"Smatramo kako je vrlo bitno za razvoj ponude Park šume Jankovac kao najznačajnijeg lokaliteta Parka prirode Papuk ponuditi dodatni turistički sadržaj u zimskom razdoblju. Stavljanje  takvog sadržaja u funkciju uvelike bi pridonijelo povećanju turističke ponude Parka prirode Papuk za lokalno stanovništvo i posjetitelje  te ujedno ojačalo razvoj lokalnog gospodarstva i ruralnog turizma", izjavio je Alen Jurenac, ravnatelj Parka. 
U priopćenju poslanom iz PP Papuk ističe se 
izniman doprinos Igora Fazekaša kao predsjednika Županijske skupštine Virovitičko-podravske županije i člana Uprave Hrvatskih šuma koji je podržao inicijativu i ubrzao čitav proces. "Hrvatske su šume prepoznale doprinos Parka prirode Papuk u pogledu razvoja turizma, a time i jačanja lokalnog gospodarstva pa su sa zadovoljstvom prihvatile inicijativu i nastavak uspješne suradnje s Parkom prirode Papuk,“ ističe se. 
Papuk je u zimskim mjesecima ove godine posjetilo 400% posjetitelja više u odnosu na  isto razdoblje prethodne godine. Na samom početku godine u Park šumi Jankovac bilo je gotovo 4500 posjetitelja, dok su u istom razdoblju prošle godine šumu posjetila 882 zaljubljenika u prirodu.


Foto: Park prirode Papuk

Foto: Park prirode Papuk

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.