Hrvatski radio

Radio Osijek

Od svibnja izravni letovi iz Osijeka za Stuttgart

22.12.2016.

17:28

Autor: Radio Osijek/TM

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Osijek će od sljedeće godine, najavljuju iz Zračne luke, biti povezan s još jednom atraktivnom europskom destinacijom – od svibnja se uvodi redovita zrakoplovna linija Osijek – Stuttgart, iz kojeg se može putovati dalje prema mnogim drugim odredištima u Europi.

Javnost su o tome službeno izvijestili iz njemačke zrakoplovne kompanije Eurowings (nekadašnji Germanwings).
"Veliko nam je zadovoljstvo započeti novu zračnu liniju Osijek – Stuttgart i time povezati Slavoniju s Njemačkom. Osijek ovime postaje jedna od 130-ak destinacija u našoj mreži i sedma destinacija u Hrvatskoj. Osijek nam je vrlo važno odredište i sigurni smo kako ćemo u vrlo skoroj budućnosti razmotriti i neke druge destinacije uz Stuttgart. Letovi na ovoj liniji prometovat će dva puta tjedno, zrakoplovne karte već su u prodaji na eurowings.com po cijeni od 39,99 eura," izjavio je Ivan Oreč, menadžer za mrežni razvoj Eurowingsa.
Između Osijeka i Stuttgarta letjet će Airbus tipa A319, prometovat će utorkom i nedjeljom, a bude li potrebe uvest će se i let srijedom. I, kako ističu u Eurowingsu, to nije ponuda u ljetnom redu letenja, već će ova dva grada biti povezana tijekom cijele godine.
"Vjerujemo da će otvaranjem zračne linije Stuttgart-Osijek biti zadovoljni ne samo 150 tisuća ljudi koji su porijeklom iz Hrvatske, a žive u pokrajini Baden-Württemberg, nego i putnici koji će ovu liniju koristiti za poslovna i turistička putovanja s obzirom na veliku mogućnost konektiranja. Naime, kroz aerodrom u Stuttgartu, prošle je godine prošlo 10,5 milijuna putnika. Stoga nam je osobito drago što smo ovu liniju dobili uz pomoć zrakoplovne kompanije Eurowings, koja je u sklopu Lufthansa grupe jedna od najvećih u Europi i koja svoju mrežu letova ima razgranatu posebno u Njemačkoj, koja je nama prioritetno tržište. Njihova dobra flota zrakoplova i iznimna profesionalnost jamče našim putnicima pravi užitak letenja", kaže Domagoj Marinić, direktor Zračne luke Osijek.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.