Hrvatski radio

Radio Osijek

Odgođen Premier Tennis Show

02.04.2021.

13:05

Autor: Radio Osijek

foto:HRT Radio Osijek

foto:HRT Radio Osijek

Foto: - / -

Unatoč višemjesečnim pripremama Donne Vekić i njezinog tima, nakon novih epidemioloških mjera, događaj nije moguće održati kroz uvjete u kojima su zamišljeni i samim time se - odgađaju, potvrdili su organizatori.

I zaista, dugo se najavljivao spektakl najboljih hrvatskih tenisača uz podršku stranih zvijezda 6. i 7. travnja u dvorani Gradski vrt, međutim, „korona” je mislila drugačije: - Nažalost, stanje je takvo, umjesto da predstavimo završne detalje i igrače, moramo se prilagoditi epidemiološkoj situaciji i staviti na čekanje realizaciju projekta, rekao je organizator Igor Vekić i istaknuo kako izgradnja javnog teniskog terena i dalje ostaje u glavnom fokusu: - Nikako ne želimo zaustaviti inicijativu, unatoč odgodi turnira. Definitivno nastavljamo s realizacijom i nastojat ćemo na novom terenu, kada to situacija dopusti, održati planirani događaj, naglasio je Vekić.

Javni, besplatni teren gradit će se na dosadašnjem vanjskom igralištu Graditeljsko – geodetske škole, Drinska ulica 16A: Osigurat ćemo najkvalitetniju moguću podlogu, umjetnu travu, najbližu Wimbledonskoj podlozi i vjerujemo da ćemo u dogovoru s dobavljačima završiti izgradnju kroz četiri do šest tjedana, zaključio je Vekić uz podsjetnik kako se aukcija vrijednih predmeta vrhunskih sportaša, također za financiranje novog terena, nastavlja do utorka putem stranice aukcije.hr . Predmete su donirali vrhunski svjetski i hrvatski sportaši poput Rogera Federera, Luke Modrića, Janice Kostelić, Sandre Perković, Gorana Ivaniševića, Donne Vekić, Davora Šukera i brojnih drugih.

Za kraj, nadu da će se turnir ipak održati u „nekim boljim vremenima” iskazala je zamjenica gradonačelnika Žana Gamoš: - Idemo biti pozitivni u gradu Osijeku, kao što smo i inače. Ovaj događaj ne otkazujemo, samo ga odgađamo za neka bolja vremena, za neku bolju epidemiološku situaciju i držimo palčeve da se oni dogode što prije. Ali glavna svrha ove dobre priče je teren na kojem se nalazimo. Ovaj oblik i izgled u kojem ga sada vidimo, pri našem idućem susretu, neće izgledati ovako. Naš idući susret bit će na prvom javnom teniskom terenu, dodala je Gamoš.

foto:HRT Radio Osijek

foto:HRT Radio Osijek

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.