Hrvatski radio

Radio Osijek

Odgođeno pripremno ročište za SMS aferu u Osijeku

11.06.2019.

12:17

Autor: Željko Kovačević

Odvjetnik Krešimir Vilajtović (foto Ž. Kovačević)

Odvjetnik Krešimir Vilajtović (foto Ž. Kovačević)

Foto: - / -

Odgođeno je za danas najavljeno prvo pripremno ročište na osječkom Županijskom sudu u tzv. aferi SMS, u kojoj USKOK bivšeg policijskog informatičara Franju Vargu, i bivšeg vozača ministra poljoprivrede Blaža Curića tereti za kazneno djelo sprječavanja dokazivanja i pomaganja u kaznenom djelu.

Ročište je odgođeno je jer prije početka rasprave pozlilo Mariju Poljaku, odvjetniku optuženog Franje Varge. To se prema riječima Krešimira Vilajtovića dogodilo u obližnjem kafiću gdje on nije bio, no čuo je iskaz Franje Varge pred sudom. Vilajtović, branitelja drugooptuženog Blaža Curića je rekao i kako je Poljaka vozilo hitne pomoći prevezlo u Klinički bolnički centar Osijek. Vilajtvoić je rekao i kako je još 26. veljače podnio zahtjev za prebacivanje nadležnosti u tom predmetu na Županijski sud u Zagrebu, ali je, Osječki sud tek danas odlučio kako će taj zahtjev proslijediti  Vrhovnom sudu koji će o tome donijeti odluku. Na upit o drugom pred metu u kojem su za presretanje poruka osuminjičeni Varga, Curić te braća Milijan i Jozo Brkić, Vilajtović je rekao da o tome ne može govoriti jer je postupak tajan.

Galerija
foto Ž. Kovačević, Foto: -/-
foto Ž. Kovačević, Foto: -/-

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.