Hrvatski radio

Radio Osijek

Odgođeno suđenje Velimiru Bujancu

06.05.2016.

13:18

Autor: Davor Lončarić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Ranko Ostojić je tužio Velimira Bujanca za uvredu i klevetu, jer ga je voditelj u televizijskim emisijama, među ostalim, nazvao Ostojom Rankovićem kojega treba testirati na alkohol prije nego što daje izjave.

Na osječkom Županijskom sudu danas je odgođena rasprava u kojoj su se trebali suočiti televizijski novinar Velimir Bujanec i bivši ministar Ranko Ostojić. Ostojić je tužio Bujanca za uvredu i klevetu, jer ga je voditelj u televizijskim emisijama, među ostalim, nazvao Ostojom Rankovićem kojega treba testirati na alkohol prije nego što daje izjave.Ostojić se ispričao što nije došao na suđenje zbog prije dogovorenih obveza, a Bujanec to nije učinio tako da će ga na sljedeću zakazanu raspravu privesti policija.

Sudac Ivan Sajter zakazao je sljedeću raspravu za početak srpnja.


Odvjetnik Radan Kovač, koji će u postupku zastupati Ranka Ostojića, izjavio je kako postoji mogućnost da njegov klijent odustane od tužbe ako Velimir Bujanec javno, u svojoj televizijskoj emisiji, "iskreno i iz dubine duše ispriča", no konačnu odluku o tome donijet će bivši ministar unutarnjih poslova.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.