Hrvatski radio

Radio Osijek

Odjel pedijatrije slavonskobrodskog Doma zdravlja blizu otvaranja

02.03.2021.

16:07

Autor: Radio Osijek/Hina/TM

Foto: HRT/Amoreta Bajto

Foto: HRT/Amoreta Bajto

Foto: - / -

Predsjednik Vlade Andrej Plenković utorak je popodne u Slavonskom Brodu obišao novu zgradu pedijatrije Doma zdravlja, vrijednu 12 milijuna kuna, a u pratnji su mu bili ravnateljica Lidija Grčić i brodsko-posavski župan Danijel Marušić.

"Projekt pedijatrije vrijedan je 12 milijuna kuna i skoro je 100 posto financiran europskim sredstvima. Kompletno opremljena pedijatrija omogućava da šest timova pedijatara pruže još kvalitetnije usluge mladima, majkama, djeci", rekao je Plenković i zahvalio svima koji su bili angažirani na projektu. Kako je rekla ravnateljica Grčić, to je prvi novi objekt Doma zdravlja nakon 1954. godine. "Pedijatri jedva čekaju da se usele u nove prostorije", istaknula je.
Dogradnja objekta slavonskobrodskog Doma zdravlja i proširenje tamošnjeg odjela pedijatrije, jedan je od bitnijih projekata posljednjih godina kada je u pitanju poboljšanje zdravstvene skrbi i usluge za najmlađe pacijente", ustvrdio je portal SBPlus. 

Predsjednik Vlade podsjetio je da taj projekt, kao i projekti obnove bolnica u Slavonskome Brodu i Novoj Gradiški, pokazuje koliko je korisno članstvo Hrvatske u Europskoj uniji. Projekti obnove dviju bolnica vrijedni su oko 200 milijuna kuna. Istaknuo je kako je Vlada proteklih godina dala snažnu potporu Brodsko-posavskoj županiji, među ostalim, i kroz 186 milijuna kuna koji su ostali u toj županiji nakon izmjene Zakona o financiranju lokalne samouprave. "Ovdje je ugovoreno oko 250 milijuna eura vrijednih projekata. Samo za očuvanje radnih mjesta Vlada je za radnike u ovoj županiji do sada isplatila više od 165 milijuna kuna", rekao je Plenković.
U pratnji predsjednika Vlade u Slavonskome Brodu bio je i državni tajnik u Ministarstvu rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike Dragan Jelić, koji je HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Slavonskoga Broda. Na upit novinara Plenković je rekao kako je to čovjek iza kojeg stoje postignuća i kako vjeruje da on može pobijediti aktualnoga slavonskobrodskog gradonačelnika Mirka Dusparu.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.