Hrvatski radio

Radio Osijek

12:39 / 05.01.2018.

Autor: Radio Osijek

Odlaganje i prikupljanje božićnih drvaca

foto HRT Radio Osijek

foto HRT Radio Osijek

Foto: - / -

Osječki Unikom poslao je obavijest građanima o tome kako će se božićna drvca tijekom siječnja odvojeno prikupljati i odvoziti. Objavljen je i popis lokacija na kojima će građani moći odložiti iskorištena božićna drvca.

Osječki Unikom nakon bldagdana Sveta tri kralja uobičajeno počinje prikupljati božićna drvca u gradu i to na desetak različitih lokacija, među kojima su i eko otoci i reciklažna dvorišta, a građani koji stanuju u višestambenim gradama pozvani su da drvca odlažu pored posuda u kojima redovito odlažu otpad. Direktor Radne jedinice "Čistoća" osječkog Unikoma Stevo Anetić napomenuo je kako se prikupljanja drvca odvoze na Unikomovu kompostanu, a kompost nastao zbrinjavanjem jelki u proljeće se koristi za uređenje cvjetnih gredica na cijelom osječkom području.

Akcija prikupljanja božićnih drvaca nije vremenski ograničena, prikupljat će se dok ih bude bilo, a obično to traje cijeli siječanj.

Mjesta predviđena za odlaganje božićnih drvaca:

- na reciklažnom dvorištu Zeleni otok Jug II
- GČ Retfala – naselje Ljudevita Posavskog (parkiralište pored tržnice)
- MO Višnjevac – park
- GČ Donji grad – Vijenac Murse i Zeleno polje – kod okretišta tramvaja
- GČ Novi grad - Sjenjak – kod robne kuće i kod Studentskog doma
- GČ Tvrđa - Vijenac Ivana Meštrovića – kod NTL-a i "četverolista"
- GČ Industrijska četvrt - Bosutsko naselje – kod samoposluge NTL
- GČ Jug II – kod Konzuma i kod OŠ Tin Ujević

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.