Hrvatski radio

Radio Osijek

Odlična suradnja Đakova i Osječko-baranjske županije

09.08.2016.

14:54

Autor: Krunoslav Inhof

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Župan osječko-baranjski Vladimir Šišljagić boravio je danas u Đakovu gdje se, među ostalim, sastao s đakovačkim gradonačelnikom Zoranom Vinkovićem, a razgovarali su o zajedničkim razvojnim projektima.

Gradonačelnik Đakova Zoran Vinković, nakon sastanka je istaknuo je kako je iznimno zadovoljan suradnjom s Županijom, a time se složio i župan Šišljagić napomenuvši kako je suradnja na zajedničkim kapitalnim projektima iznimno dobra. Razgovarali su o: izgradnji nove Ekonomske škole u Đakovu, novoj dvorani uz Osnovnu školu biskupa Čolnića u kojoj će biti produženi boravak za učenike, energetskoj obnovi Osnovnih škola Vladimira Nazora i Ivana Gorana Kovačića, izgradnji atletske staze na Srednjoškolskom centru, projetu Glazbene škole u Đakovu, te brojnim komunalnim projektima.

Župan Šišljagić se sastao i s ravnateljem Osnovne škole Vladimira Nazora iz Đakova Andrijom Šuškom, a potpisali su sporazum o suradnji na realizaciji projekta energetske obnove školske zgrade. Županija je ove godine iz proračuna izdvojila sredstva i za dogradnju ove Osnovne škole, a nove će se prostorije koristiti i za djecu s posebnim potrebama. Taj je projekt u izradi, a za njega je predviđeno 6 milijuna kuna.

Tijekom boravka u Đakovu Osječko - baranjski župan Vladimir Šišljagić obišao je i završene radove na obnovi fasade zgrade Doma za starije i nemoćne, te se sastao s predstavnicima Udruge invalida rada iz Đakova. Nakon što se upoznao s njihovim radom, te porazgovarao o problemima, predsjednik Stjepan Fekete, primio je u ime Udruge od Osječko - baranjskog župana Vladimira Šišljagića računalo i pripadajuću opremu.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.