Hrvatski radio

Radio Osijek

Odlučeno je "Bit će igralište, a ne parkiralište"

29.12.2016.

13:05

Autor: Krunoslav Inhof

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Problem igrališta Osnovne škole Franje Krežme u Osijeku konačno je riješen, a nakon pune dvije godine škola će na korištenje ponovno dobiti cijelo igralište .

Pune dvije godine trajali su prijepori oko igrališta koje je za potrebe nastave koristila Osnovna škola Franje Krežme, a uz posredstvo Grada Osijeka konačno je dogovoreno rješenje. Filozofski fakultet, koji je vlasnik spornog zemljišta i koji ga trenutačno koristi kao parkiralište vozila svojih djelatnika, vratit će ga na korištenje Osnovnoj školi, a zauzvrat će od Grada Osijeka dobiti dostatan broj parkirališnih mjesta u blizini fakulteta - rekao je, među ostalim, zamjenik gradonačelnika Vladimir Ham: "Ovim sporazumom, koji ćemo potpisati u siječnju kada prođu sve pravne procedure koje još moraju proći, Grad će Filozofskom fakultetu osigurati 42 parkirališna mjesta. To će biti mjesta u Jägerovoj ulici ispred fakulteta i bočno uz zgradu fakulteta u Školskoj ulici. Ona će biti posebno označena i rezervirana za djelatnike fakulteta. Na njih će se moći parkirati uz posebnu iskaznicu," rekao je Ham i dodao kako će sporazum vrijediti ukupno 5 godina s mogućnošću produljenuja, a Grad se obvezao urediti igralište kako bi ga djeca na proljeće mogla i koristiti.

 

Zauzvrat se Grad Osijek morao dogovoriti i s tvrtkom Elektromodul, koja za prakirališna mjesta koja će se ustupiti Fakultetu, trenutačno vrši naplatu. Revizijom ugovora o koncesiji (koja se i inače radi jednom godišnje) u naplatu će se uvesti novoiscrtana parkirališta u Strossmayerovoj, ali i parkirališna mjesta u Huttlerovoj ulici.

Zadovoljstvo sporazumom izrazile su i, do nedavno glavne suprotstavljene strane, dekanica Filozofskog fakulteta Loretana Farkaš i ravnateljica Osnovne škole Franje Krežme Jadranka Jurić. Sudionici današnjeg sastanka izrazili su žaljenje što se sve to nije prije riješilo i tako uštedjelo trud za organiziranje brojnih akcija roditelja, djece i svih ostalih Osječana, a koji je, kako se na kraju pokazalo, ipak urodio plodom.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.