Hrvatski radio

Radio Osijek

Odmetnuti HDSSB-ovci prihvaćaju odluku Ministarstva

24.11.2016.

18:13

Autor: Tatjana Mautner

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Koordinacija načelnika, gradonačelnika i župana Slavonije i Baranje, gdje su okupljeni suspendirani i isključeni članovi HDSSB-a, koji su tijekom stranačkog raskola podržali Dinka Burića i Vladimira Šišljagića, prihvatit će tumačenje i odluke Ministarstva uprave.

U priopćenju objavljenom na njihovom FB profilu ističu kako originalni dokument nisu vidjeli. Znakovito je da su svoj raniji naziv - Koordinacija načelnika, gradonačelnika i župana HDSSB-a - promijenili u Koordinacija načelnika, gradonačelnika i župana Slavonije i Baranje.
"Ovim putem želimo zahvaliti svakoj od 131 osobe koja je prepoznala razloge sazivanja i održavanja 10. sjednice Glavnog odbora HDSSB-a. U pitanju su ugledni, ozbiljni i odgovorni članovi HDSSB-a i koji su svojim imenom podržali nužnost promjena u najsnažnijoj regionalnoj slavonskoj stranci. Ovom odlukom Ministarstva uprave naša politička bitka ne prestaje, ciljevi koji su nas okupili izgradili su čvrsto zajedništvo i želju za nastavkom razvoja dobre političke ideje koja je u prvih devet i pol godina opravdavala razloge svoga pokretanja i postojanja, ali, nažalost, u posljednjih godinu i pol dana izgubila je pravu svrhu svoga postojanja. I zato Koordinacija načelnika, gradonačelnika i župana Slavonije i Baranje nastavlja sa svojim djelovanjem u cilju stvaranja boljeg života u Slavoniji, Baranji i Srijemu", stoji u njihovoj objavi. 
Iz Koordinacije ističu kako ne razmišljaju o osnivanju nove stranke, ali itekako i dalje planiraju politički djelovati, što, kako dodaju, svakako podrazumijeva i sudjelovanje na slijedećim lokalnim izborima. 
Predsjednik HDSSB-a Dragan Vulin ranije je izvijestio da je Ministarstvo uprave svojim očitovanjem potvrdilo da skup koji su 10. studenog u Osijeku sazvali suspendirani i isključeni članovi stranke, predvođeni Šišljagićem i Burićem - i nazvali ga sjednicom Glavnog odbora stranke - nije bio sazvan sukladno stranačkom statutu pa ni odluke toga skupa ne mogu biti pravovaljane.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.