Hrvatski radio

Radio Osijek

Odobrena sredstva za projekt Stara pekara?

07.09.2016.

19:25

Autor: Radio Osijek/TM

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Projekt „Edukativni i informativni turistički centar mladih Stara pekara s Trgom Vatroslava Lisinskog, Tvrđa" ukupne vrijednosti 66 milijuna kuna je odobren, ali se još čeka formalna potvrda - objavio je osječki gradonačelnik Ivan Vrkić.

Vijest o tomu, prema onome što je Vrkić napisao na svom Facebook profilu, priopćio mu je ministar regionalnog razvoja i europskih fondova Tomislav Tolušić prilikom razgledanja objekata na koja se projekt odnosi. Projekt obuhvaća staru austro-ugarsku vojnu pekaru i Trg Vatroslava Lisinskog u Tvrđi, komponente kulturne baštine, koji će biti obnovljeni i revitalizirani uz dodatne, primarno turističke sadržaje i usluge. Nekadašnja pekara dobit će novi život u vidu hostelskog smještaja i niza atraktivnih ugostiteljskih i kulturnih sadržaja.
U razgovoru s ministrom Tolušićem Vrkić je dobio jamstva da će se Osijeku odobriti i sredstva za pripremu studijske i projektne dokumentacije za revitalizaciju, restauraciju i rekonstrukciju objekata kulturnih dobara u Tvrđi i to za: Novi samostan sv. Križa (Bösendorferova 2), Donju oružarnicu (Fakultetska 2), VIII Bastion i Vodotoranj (Tvrđa), Kronwerk utvrdu (Tvrđa) i Hornwerk (vanjski obrambeni prsten)-parkiralište (Tvrđa). Ukupan iznos ovog prijavljenog projekta je gotovo pet milijuna kuna.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.