Hrvatski radio

Radio Osijek

Održan 17. Miholjački sajam u perivoju dvorca Prandau-Mailath

16.09.2023.

17:37

Autor: OBŽ

17. Miholjački sajam

17. Miholjački sajam

Foto: Osječko / baranjska županija

Proizvode i usluge predstavilo je 50-ak izlagača s područja Osječko-baranjske, Virovitičko-podravske i Bjelovarsko-bilogorske županije.

Uz cjelodnevnu ponudu jela i pića, nastupila su kulturno-umjetnička društva i pjevačke skupine uz izbor najljepše uređenog štanda. Gradonačelnik Donjeg Miholjca Goran Aladić napomenuo je kako se Sajam prvi puta održao u perivoju dvorca Prandau-Mailath budući da se gradi nova tržnica u gradu: "Čini se da se ljudima sviđa ova lokacija, tako da ćemo možda sajam nastaviti i na ovome mjesto, no ovdje puno toga ovisi i o vremenskim prilikama", rekao je Aladić i dodao kako velik broj izlagača dokazuje kako su obrtnici najvažnija karika privrede: "To su ljudi koji su se u vrlo kratkom vremenu sposobni preorijentirati u slučaju problema na tržištu i oni su stoga stupovi naše privrede. Već je nekoliko godina zabilježen porast obrta, Grad ih podupire subvencijama i mislim da se u njima svatko može pronaći i olakšati si rad."


Predsjednik Gradskog vijeća Donjeg Miholjca Dražen Trcović rekao je kako se kroz gradski proračun i potporama osiguravaju sredstva za potporu gospodarstvenicima, kao i određena fiskalna opterećenja, a sajmovi manifestacije kojima se mogu promovirati. Zamjenik župana Osječko-baranjske županije Josip Miletić istaknuo kako se obrtništvo mora održavati i poticati, a Županija to svojim potporama i čini.

Goran Aladić, Josip Miletić, Dražen Trcović i Anela Šovagović

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.