Hrvatski radio

Radio Osijek

Održan 7. Baranja Wine & Walk s rekordnim brojem sudionika

04.06.2023.

16:49

Autor: Ana Mitar Šimić

TZ OBŽ

TZ OBŽ

Foto: TZ OBŽ / -

Održano je još jedno izdanje manifestacije Baranja Wine & Walk s rekordnim brojem od 350 sudionika koji su kroz 13 vinskih i 6 gastro točaka duž 14 kilometara Banskog brda uživali u baranjskim specijalitetima i vinima.

Ruta je bila kružna, sa startom na Vinariji Belje nakon čega su se sudionici u grupama zaputili u istraživanje baranjskog krajolika s jednom točkom na svakom kilometru.


Sudionici iz cijele Hrvatske i susjednih zemalja kušali su vina od sada već renomiranih baranjskih vinara. Sudjelovalo je njih 13: Belje, Kalazić, Zlatno brdo, Szabo, Kusić, Zajec, Hudobec, Kolar, Svijetli dvori, Pinkert, Gerštmajer, Juhas i Horvat.


Osim vinara manifestaciju su obogatili Udruga proizvođača kulena – Baranjski kulen, Udruga maska sa štruklima, udruga Tako je to nekada bilo sa šokačkim specijalitetima - tisto s makom i sirom te Gradsko kazalište Beli Manastir uprizorenjem stare legende o Crvenoj Marti – living history na baranjski način. Kuhao se grah, pekle kobasice, a na tri točke svirala je glazba, bilo je za svakoga po nešto – tamburaši, akustična gitara i za kraj DJ.


Šest sati hoda uz dobru kapljicu i baranjski zalogaj sudionici su hrabro izdržali pa nakon toga odradili još i nekoliko sati after partyja koji se održao na zadnjoj točki u Vinariji Horvat u Kamencu.


Baranja je još jednom dokazala da je odlična destinacija s još posebnijim manifestacijama koje se svake godine razvijaju i privlače sve veći broj domaćih i stranih turista.


Iduća vinska manifestacija u Baranji je Vinatlon već krajem mjeseca lipnja s bogatim programom. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.