Hrvatski radio

Radio Osijek

Održan 8. Fire Combat - Memorijal "Matija Jakuš"

30.04.2022.

12:53

Autor: Ana Mitar

Otvaranje Fire Combat - Mamorijal "Matija jakuš"

Otvaranje Fire Combat - Mamorijal "Matija jakuš"

Foto: Ana Mitar / Radio Osijek

Nakon dvogodišnje pauze zbog epidemije, DVD Osijek Gornji grad održao je 8. Fire combat - Memorijal "Matija Jakuš" na Trgu Pape Ivana Pavla II. u Osijeku. Fire combat je natjecanje vatrogasnih grupa u svladavanju određenih prepreka s kojima se vatrogasci susreću na terenima, natjecatelji su došli iz cijele Hrvatske, a jedna je ekipa došla iz Slovenije. 


Povodom obilježavanja 150 godina rada i postojanja DVD Osijek Gornji grad vatrogasci su iz raznih županija diljem Hrvatske kao i tim iz Slovenije došli odmjeriti snage na ne tako laganom poligonu. Tim koji čine dva vatrogasca moraju u što kraćem roku preskočiti određene prepreke, zatim razvući cijevi za vodu, spustiti se i odraditi samospašavanje s tornja visine od 6 metara, spašavanje osobe koju demonstrira lutka težine 70 kila i na kraju gasiti požar u obliku metalne table koju onda vatrogasci moraju naciljati i vodenim mlazom s određene udaljenosti srušiti i time zaključiti svoje natjecanje. 


Ove godine po prvi puta sudjeluje i ženski tim, a članica DVD Osijek Gornji grad i natjecateljica tima Ana Kapoš iz Josipovca kaže kako je uzbuđena te da ona i kolegica ne očekuju previše od rezultata, jer su došle kako bi se družile s kolegama i podijelile iskustva. 


 


Više o današnjem vatrogasnom natjecanju poslušajte u prilogu. 


Reportaža o Fire Combat natjecanju

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.