Hrvatski radio

Radio Osijek

Održan Karijerni korzo, centralni događaj sveučilišnog Tjedna karijera

17.05.2023.

14:30

Autor: Ana Mitar Šimić

Karijerni korzo

Karijerni korzo

Foto: Ana Mitar Šimić / Radio Osijek

U tijeku je Tjedan karijera Sveučilišta u Osijeku, kojemu je cilj razvoj karijere osječkih studenata, ali i njihovo povezivanje s poslovnim sektorom. Tjedan obuhvaća niz aktivnosti, radionica, okruglih stolova, tribina, predavanja namijenjenih studentima i speed dating u suorganizaciji svih znanstveno-nastavnih i umjetničko-nastavnih sastavnica osječkog Sveučilišta. 

Glavni događajTjedna karijera, Karijerni korzo, održan je danas u prizemlju Fakulteta agrobiotehničkih znanosti gdje se studentima došlo predstaviti 50 poslodavaca iz različitih sektora. 


Pročelnica sveučilišnog Centra za kvalitetu, Renata Baličević rekla je kako je ove godine veliki broj poslodavaca iz IT industrije što ne čudi s obzirom na to da u Osijeku ova industrija posljednjih godina ubrzano raste, kao i zabunabhe studenata za takve fakultete. Baličević ističe da je manifestacija namijenjena isključivo osječkim studentima kako bi ih se po završetku obrazovanja što bolje pozicioniralo na tržištu rada. 


Od poslodavaca koji su se došli predstaviti studenti su najčešće tražili informacije o studentskim poslovima, praksama, ali i stipendijama. Predstavnik osječke IT tvrtke Mono, Mateo Dominjak, rekao je kako za studente i zainteresirane imaju više opcija, od prakse za studente, studentskih poslova na početnim pozicijama, pa do stipendija i po završetku obrazovanja otvorenih radinih mjesta, važno je, ističe Dominjak koji je ujedno i student, truditi se jer se sve na kraju isplati. 


Studenti koji su posjetili Karijerni korzo rekli su kako su zadovoljni izborom i ponudom poslodavaca i da će svatko sigurno pronaći nešto za sebe ako ima želje i interesa. 

Više o Karijernom korzu poslušajte u izjavi Renate Baličević, poslodavaca i studenata. 

Izjave

Galerija
Otvaranje Karijernog korza, Foto: Ana Mitar Šimić/Radio Osijek
Štandovi poslodavaca, Foto: Ana Mitar Šimić/Radio Osijek

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.