Hrvatski radio

Radio Osijek

„Obitelj i slobodno vrijeme“

16.05.2022.

14:35

Autor: Ana Mitar

Okrugli stol "Obitelj i slobodno vrijeme"

Okrugli stol "Obitelj i slobodno vrijeme"

Foto: Ana Mitar / Radio Osijek

U povodu Međunarodnog dana obitelji i isticanja obitelji  kao važne i temeljne zajednice društva, u Osijeku je održan okrugli stol na temu "Obitelj i slobodno vrijeme". "Ovim događajem žele se istaknuti pozitivne strane obitelji",  rekla je pročelnica upravnog odjela za zdravstvo, socijalnu skrb i hrvatske branitelje Osječko-baranjske županije, Ivana Stanić.


Sudjelovali su istaknuti stručnjaci i osobe s iskustvom- Katarina Dodig Ćurković, Ksenija Romstein, Tomislav Peran, Tea Zmajić Hrgović i Ivana Stanić, a ovogodišnji Međunarodni dan obitelji koji je UN proglasio 1994. godine, stavlja naglasak na međudjelovanje obitelji i urbanizacije kao jednog od najvažnijih procesa koji oblikuje današnji svijet kao i život i dobrobit obitelji.

Ovogodišnja tema želi osvijestiti važnost održivih urbanih politika prilagođenih obitelji, koje nastoje odgovoriti na utjecaj urbanizacije, migracija, te tehnoloških, demografskih i klimatskih promjena na obiteljski život.

Tea Zmajić Hrgović sudjelovala je kao majka djeteta s posebnim potrebama te se osvrnula na slobodno vrijeme koje roditelji s djecom posebnih potreba - nemaju. Naglasila je kako ima sreću što joj majka može pomoći pa uspijeva kombinirati poslovne obaveze i brigu o djetetu. 


Otac četvero djece i sudionik okruglog stola, Tomislav Peran također je istaknuo važnost provedenog vremena s djecom i obitelji te istaknuo kako puno znači to što je majka odlučila biti kod kuće s djecom dok on radi. 

Pročelnica Ivana Stanić, naglasila je kako su obitelji u današnje vrijeme preopterećene raznim obavezama te zbog toga provođenje vremena s obitelji najviše trpi.

Današnjim okruglim stolom organizatori su htjeli podsjetiti roditelje i djecu svih uzrasta na slobodno vrijeme koje je važno provoditi s roditeljima i djecom jer se tako čuva obiteljska zajednica. 
Više o Međunarodnom danu obitelji i okruglom stolu poslušajte u izjavi pročelnice Upravnog odjela za zdravstvo, socijalnu skrb i hrvatske branitelje Osječko-baranjske županije, Ivane Stanić. 

Izjava Ivane Stanić

Galerija
Ivana Stanić, Foto: Ana Mitar/Radio Osijek
Velika vijećnica Županijske skupštine, Foto: Ana Mitar/Radio Osijek

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.