Hrvatski radio

Radio Osijek

Održan Sajam malih životinja

24.04.2022.

14:36

Autor: HRT Radio Osijek

osječka golubarska pija

osječka golubarska pija

Foto: Vlatko Franjin / HRT Radio Osijek

Sportsko-zračnu luku Osijek-Čepin okupirali su ove nedjelje kanarinci, golubovi i brojne druge male životinje. U organizaciji Udruge za uzgoj, zaštitu i selekciju malih životinja Osijek 1908 održano je tamo proljetno izdanje "Osječke golubarske pije",odnosno sajam malih životinja koji je okupio brojne uzgajivače iz Slavonije i Baranje, ali i zainteresirane posjetitelje. 

Na prostoru zračne luke okupilo se nekoliko desetaka uzgajivača malih životinja, najviše papigica, ali i ostale peradi „Redovite izložbe inače održavamo koncem veljače , međutim zbog pandemije i ove su godine one izostale. Zbog toga smo se nedavno odlučili na ovakve sajmove na otvorenome, prije svega da se ljudi malo podruže"  pojasnio je predsjednik udruge Željko Juretić.


Osječka golubarska pija

Osječka golubarska pija

Foto: Vlatko Franjin / HRT Radio Osijek

Među onima koji su se u Osijek došli podružiti bio je i Zlatko Đurić koji se uzgojem egzota i kanarinaca bavi više od 40 godina „Došao sam ovdje prije svega zbog društva, da vidimo tko što ima, te da možda obavim koju razmjenu” poručio je Đurić.


Više poslušajte u izjavama:


Sajam malih životinja

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.