Hrvatski radio

Radio Osijek

13:04 / 05.07.2017.

Autor: Monika Kralj

Održana 2. sjednica osječkog Gradskog vijeća

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Drugi put se sastalo novo osječko Gradsko vijeće. Odazvalo se svih 37 vijećnika a za gradonačelnika i gradske službe imali su 12 pitanja o prometu u Tvrđi, obnovi mosta, financiranju Osječkog ljeta kulture...

Na pitanje o izmiještanju parkirališnih mjesta i prometa iz Tvrđe gradonačelnik Ivan Vrkić odgovorio je da je to dio projekta obnove Tvrđe koji upravo počinje rekonstrukcijom Trga Vatroslava Lisinskog i Stare pekare te je cilj da se po Tvrđi kreću pješaci a ne automobili za koje će se, po fazama, naći privremena i trajna rješenja.  

Anto Đapić tražio je konkretnije odgovore o budućem financiranja Osječkog ljeta kulture o čemu je bilo govora tijekom jučerašnjeg posjeta ministrice kulture Osijeku kada smo doznali da je problem bio u proceduri prijave za sredstva jer se nije prijavljivala manifestacija već pojedini projekti a gradonačelnik kaže da će se to ispraviti te da je ministrica pokazala razumijevanje a domaćini su iskazali i nezadovoljstvo zbog zanemarivanja Slavonije.  

Među ostalim, grad će, na inicijativu vijećnika Milana Kamenka rješavati problem zastarjelih reklama koje na ispražnjenim gradskim prostorima ostaju godinama a osobito su istaknuti primjeri u samom središtu, u Kapucinskoj ulici- obećao je gradonačelnik. Obećao je vijećnicima i pismene odgovore na pitanja oko obnove donjeg dijela konstrukcije pješačkog mosta, stanju gradskih fontana...

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.