Hrvatski radio

Radio Osijek

Održana uvodna konferencija projekta Informacija za sve

05.04.2023.

13:28

Autor: HRT Radio Osijek

Proni, konferencija

Proni, konferencija

Foto: M.Kralj / Radio Osijek

PRONI Centar za socijalno podučavanje provodi projekt "Informacija za sve" kako bi poboljšali život mladih u Osječko-baranjskoj i Vukovarsko-srijemskoj županiji, a u Osijeku je održana uvodna konferencija projekta. 

Cilj projekta je povezati mlade, osobito iz manjih i ruralnih sredina, s donositeljima odluka s područja tih zajednica, s institucijama i organizacijama koje rade za mlade, kreiraju za njih projekte, donose odluke i pružaju informacije. Istraživanje koje prethodi projektu pokazalo je i njihove najveće potrebe za informacijom, područja su to mentalnog zdravlja, mobilnost, putovanja, studentske razmjene, volontiranje...  Istraživanje, također, pokazuje da mladi žele online informaciju no i dalje najviše vjeruju onoj u živo, te im obje mogućnosti pružaju Info centri za mlade u Osijeku i Vukovaru.  Konfernecija je okupila i mlade volontere, među njima je Stjepan Benkus koji se sprema na studentsku razmjenu te je komentirao koliko su mladi zainteresirani za takvu mobilnost. U tonskom zapisu poslušajte i asistenticu na projektu "Informacija za sve" Maju Knežević. 

Maja Knežević i Stjepan Benkus

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.