Hrvatski radio

Radio Osijek

Održana "Večer vina i umjetnosti" u Osijeku

11.07.2020.

23:59

Autor: Radio Osijek / KI

foto Radio Osijek / KI

foto Radio Osijek / KI

Foto: - / -

Mjesec posvećen vinu "4 vinogorja, 4 vikenda vinskog hedonizma" završen je u subotu navečer manifestacijom "Večer vina i umjetnosti", a dvorište Stare pekare posjetio je lijep broj posjetitelja unatoč koronavirusu i jakom vjetru.

U dvorištu Stare pekare posjetitelje je dočekao bogat glazbeni i umjetnički program uz predstavljanje i kušanje vina Slavonije i Baranje. Kako je istaknula direktorica Turističke zajednice Osječko - baranjske županije Ivana Jurić "Večer vina & umjetnosti" manifestacija je koja se već tradicionalno održava od 2014. godine u osječkoj Tvrđi i jedna od najdražih večeri građana Osijeka i njihovih prijatelja: "Prvi put smo u dvorištu Stare pekare koje je zaista velebno na svoj način i mislim kako još više dolazi do izražaja kuulturni dio manifestacije iako taj spoj s vinom uvijek rezultira nadrealnom količinom ljubavi, pozitive i dobrog provoda. Ponovno imamo vinare iz cijele Slavonije i Barane, Srijema, te goste iz Villanyja, ukupno njih 25, tako da izbor zaista nije lagan", istaknula je Jurić i podsjetila kako je s vinarima iz Villanyja početkom srpnja započeo projekt unutar kojega se bave stvaranjem jedinstvene vinsko-turističke destinacije koja povezuje Villany, Pečuh, Šikloš, Baranju i Erdut.

Za zbavni dio "Večeri vina & umjetnosti" pobrinula se Zrinka Posavec, a prije nje i Trend Acoustic Band. Istodobno se na prostoru između Stare pekare i stadiona Elektre održavala "In Da Sofa" s glazbom DJ Pipsa, DJ-a Keme, a mogle su se besplatno pogledati brojne izložbe. Organizatori manifestacije bili su Turistička zajednica Osječko-baranjske županije i Osječko-baranjska županija, u suradnji s Gradom Osijekom i Kreativnom agencijom Adverta. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.