Hrvatski radio

Radio Osijek

Održana vježba "Osijek 2019."

03.10.2019.

12:10

Autor: Željka Bačić

Održana  vježba "Osijek 2019."

Održana vježba "Osijek 2019."

Foto: - / -

Službenici PU osječko- baranjske i službe koje održavaju javnu sigurnost proveli su na Željezničkom kolodvoru vježbu "Osijek 2019." Pokazali su spremnost i tehničku opremljenost za uklanjanje eksplozijskih sredstava.

Cilj je vježba evakuacije i spašavanja u slučaju dojave o eksplozivnoj napravi uključujući sve službe koje održavaju i čimbenik su javne sigurnosti. Prema riječima voditelja Odjela prevencije PU osječko- baranjske Ivana Pakšića, vježba je pokazala da su spremni za sve sugurnosne izazove, a ovo je oblik koji je, na žalost, realan. Djelatnici su stručno, profesionalno educirani i tehnički opremljeni, jer prate najsuvremenije trendove. Prikazan je plan evakuacije na Željezničkom kolodvoru, a građani su se mogli uvjeriti kako su, zahvaljujući stručnosti policijskih službenika, sigurni u gradu u kojem žive. Voditelj Protueksplozijskog odjela Mario Kokić kaže kako su primijenili standardne operativne postupke koje zahtijevaju izniman angažman policijskih službenika za protueksplozijsku zaštitu, naprava je uspješno uklonjena i štete nije bilo.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.