Hrvatski radio

Radio Osijek

Održana Završna konferencija projekta Postani svoj

10.12.2021.

14:55

Autor: Radio Osijek

Postani svoj

Postani svoj

Foto: HRT Radio Osijek /M.Kralj / Radio Osijek

Osječki Centar za pružanje usluga u zajednici Ja kao i ti održao je Završnu konferenciju projekta „Postani svoj" vrijednog gotovo 11 i pol milijuna kuna financiranih iz Europskog socijalnog fonda. Omogućeni su smještaj i podrška za 67 novih korisnika te psihosocijalna podrška za još 20 korisnika s mentalnim teškoćama. 

Nastavak je to projekta završenog prije tri godine kada je uređena i opremljena 31 stambena jedinica za život korisnika, a kroz projekt „Postani svoj" , koji je pokrenut u ožujku 2019. godine, potpora je pružena i za 35 stručnih radnika, 87 korisnika, zaposleni su asistenti, psiholog, rehabilitatori, radni terapeuti, instruktori i zastupnik. 

Rezultati su, ocijenila je ravnateljica Centra Mira Leko Ćurčić, gotovo iznenađujući kada se  vidi koliko su se korisnici osamostalili, stekli samopouzdanje, sposobni su sami sebe zastupati, uključeni su u život zajednice, pokazali su svoje mogućnosti i sposobnosti, ne određuju ih njihova ograničenja. Projekt ima i potporu Osječko-baranjske županije i Grada Osijeka, prepoznat je kao potencijal za razvoj socijalnih usluga i grada, a na skupu su njegovi dobrobiti za korisnike istaknule županijska pročelnica za zdravstvo i socijalnu skrb Ivana Stanić i dogradonačelnica Jasenka Crnković. Završetak projekta ne znači i kraj aktivnosti već njihov nastavak i dalji razvoj, a u planu je otvorenje još jednog dnevnog boravka u gradu.

Poslušajte što su rekle ravnateljica Centra Mira Leko-Ćurčić, pročelnica Ivana Stanić, dogradonačelnica Jasenka Crnković.


ravnateljica Mira Leko-Ćurčić, pročelnica Ivana Stanić, dogradonačelnica Jasenka Crnković

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.