Hrvatski radio

Radio Osijek

"EU smo mi"

13.03.2023.

12:24

Autor: Ana Mitar Šimić

Svečana dvorana AUK

Svečana dvorana AUK

Foto: Ana Mitar Šimić / Radio Osijek

U sklopu projekta "EU smo mi" održano je predavanje i radionica za studente gdje su se informirali o potencijalima koje EU programi financiranja nude zajednici, kako se potrebe zajednice uklapaju u te programe i kako njihovo realiziranje pridonosi zajednici. 

Glavna gošća i predavačica bila je bivša ministrica regionalnog razvoja i fondova EU, sadašnja saborska zastupnica Nataša Tramišak, koja je govorila o slojevitosti, ali i konkretnosti te perspektivi EU fondova. Predavanje je bilo interaktivno i uključivalo je pitanja studenata te raspravu.


Nakon toga su sudionici obišli sveučilišni Kampusa koji je jedan od projekata u Osječko-baranjskoj županiji sufinanciran EU sredstavima.


U završnom dijelu događanja studenti 1. godine diplomskog studija Menadžment u kulturi i kreativnim industrijama te Mediji i odnosi s javnošću predstavili su svim prisutnima svoje projektne ideje koje bi se potencijalno mogle financirati iz EU fondova i tako doprinijeti razvoju zajednice. 


Zastupnica Tramišak rekla je kako ovakav događaj doprinosi informiranju o dostupnosti EU sredstava i povećanju svijesti o njihovoj važnosti, ali i dodatno potiče studente na proaktivno razmišljanje i identificiranje potreba u zajednici. Uz navedeno, kroz javnu raspravu omogućava se uključivanje cjelokupne javnosti o tome gdje u zajednici usmjeriti EU sredstva.


Ovaj događaj organizirao se u suradnji Hanza Medie i Odsjeka za kulturu, medije i menadžment Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku.


Više o predavanju, mladima i EU fondovima poslušajteu izjavi saborske zastupnice Nataše Tramišak.

Nataša Tramišak

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.