Hrvatski radio

Radio Osijek

Održava se manifestacija "Zagorje Vukovaru"

29.09.2017.

15:06

Autor: Marija Petrinović/Davor Lončarić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Krapinsko-zagorska županija uključila se u projekt obnove Vodotornja u Vukovaru, no osim novčanih sredstava, organizirala je i manifestaciju “Zagorje Vukovaru“, koncertom popularnih kajkavskih popevki.

U sklopu projekta "Dajmo djeci korijene i krila" Etnografskog muzeja i Radija Kaj vrtićima će biti uručene tradicionalne drvene igračke proizvedene u Mariji Bistrici. Zahvaljujući projektu, djeca se diljem Hrvatske - od Zagorja, Međimurja, Podravine i Prigorja preko Zagreba, Slavonskog Broda, Vukovara, Rijeke i Dubrovnika - još u vrtićima upoznaju s hrvatskom kulturnom baštinom i tradicijskim vrijednostima. Igračke je UNESCO uvrstio na reprezentativnu listu zaštićene kulturne baštine. Do sada je projektom obuhvaćeno 60-tak vrtića širom Hrvatske, a trajno ga podržavaju tvrtke Narodne novine i Janaf te jedinice lokalne samouprave na svom području.

U sklopu kulturno-zabavnog programa posjetiteljima će se od 18-19,30 na glavnom vukovarskom trgu podijeliti na tisuće komada zagorskih štrukli, licitarskih srca, zagorskih mlinaca i medenjaka, a sve okupljene će se moći zabaviti na koncertu popularnih kajkavskih popevki.

Tijekom obnove grada Vukovara, nakon mirne reintegracije, središnju zgradu dječjega vrtića u Borovu naselju financirala je Krapinsko-zagorska županija.                                                                    .

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.