Hrvatski radio

Radio Osijek

Održimo sjednicu – Grad je blokiran

12.04.2013.

14:16

Autor: Tatjana Mautner

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Tko je Osječanima ukrao Gradsko vijeće, pitao je danas na konferenciji za novinare gradski vijećnik i predsjednik osječke podružnice HSP-a dr. Аnte Starčević Gordan Matković.

Smjena politički korumpiranog predsjednika Gradskoga vijeća grada Osijeka Josipa Vrbošića je neupitna, kao i izbor Miroslava Šimića na to mjesto, ali unatoč kvalitetnim političkim porukama koje su tim odlukama poslane vladajućoj gradskoj garnituri rad Gradskog vijeća je blokiran, a time i funkcioniranje cijeloga grada – izjavio je danas na konferenciji za novinare gradski vijećnik i predsjednik osječke podružnice HSP-a dr. Ante Starčević Gordan Matković.

Vladajućem HDSSB-u takva blokada ide čak na ruku i ne čudi nas njihova poslovična i uobičajena opstrukcija, nastavio je Matković. Poziva sve odgovorne u Gradskom vijeću da se do 18. travnja, kada se zbog lokalnih izbora vijeće raspušta, održi sjednica na kojoj će se donijeti odluke nužne za funkcioniranje grada. Glavna je odluka o smanjenju komunalnog doprinosa za legalizaciju objekata. Pri tom ukazuje na činjenicu da bi se prva konstituirajuća sjednica Gradskoga vijeća mogla održati tek krajem lipnja. Budući da Vijeće gotovo pet mjeseci nije donosilo odluke, prema Matkovićevom mišljenju za to razdoblje ne bi se trebale isplaćivati vijećničke naknade.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.