Hrvatski radio

Radio Osijek

Ogranak stranke Pametno u Osijeku, predsjednik Vanja Bunjevac

26.10.2016.

13:02

Autor: Amoreta Bajto

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Osnovan je ogranak stranke Pametno u Osijeku. Žele nuditi i ostvarivati pametna rješenja, mijenjati postojeće političke modele, a sve s ciljem da Osijek dovedu na razinu razvijenih europskih gradova, naglasili su u priopćenju o održanoj osnivačkoj skupštini.

"Stranka je sada i formalno počela djelovati na području grada Osijeka gdje će predano i odgovorno raditi na dobrobit svih građana. "Znanjem, predanim radom i angažmanom rješavat ćemo probleme lokalnog društva, ali i zajednice u cjelini, otvarati teme koje su do sada ostajale po strani te poticati građane, stručnjake i obrazovne ustanove da nam u tome pomognu, na dobrobit i zadovoljstvo svih. Planiramo biti vrijedni u organizaciji i radu brojnih tribini, edukacija, komunalnih rješenja i slično. Radit ćemo vrijedno na podizanju svijesti građana da njihova budućnost, kao i budućnost našeg grada, može biti sjajna. Želimo zaustaviti masovno iseljavanje mladih i radno sposobnih ljudi. Cilj nam je poboljšati postojeće gospodarske, socijalne i društvene aktivnosti, a sve u svrhu napretka i razvoja grada kao sigurnog i poželjnog mjesta za život", naglasio je Vanja Bunjevac, predsjednik novoosnovanog ogranka Osijek.

Izabrani članovi predsjedništva su Nataša Bek, Jesenka Ricl, Mislav Matišić, Tomislav Krpan i Tihomir Kolarik, a tajnica ogranka je Ivana Jagurinac. Stranka Pametno s novim ogrankom nastavlja širiti svoju nacionalnu priču te nakon Splita, Zagreba, Rijeke, Dubrovnika, Varaždina i Čakovca, kreće i u Osijeku mijenjati društvo na bolje. Politika doista može biti drugačija, rad za rad za opće dobro i stvaranje društva jednakih mogućnosti za sve. Rješenja nisu jednostavna ni laka, ali su ostvariva ozbiljnim radom. Pametno je svojim programom, pohvaljenim od struke i javnosti, pokazalo da može i zna. Stoga pozivaju sve građane Osijeka i okolice da im se pridruže u poboljšanju kvalitete života u svom dvorištu, ulici, gradu, državi", kaže se u priopćenju o održanoj osnivačkoj skupštini.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.