Hrvatski radio

Radio Osijek

Ohrabrujući podaci - 33 nova slučaja u svih pet slavonskih županija

25.01.2021.

10:26

Autor: Radio Osijek/TM

Foto: HRT/Amoreta Bajto

Foto: HRT/Amoreta Bajto

Foto: - / -

U slavonskim županijama danas se bilježe 33 nova slučaja zaraze koronavirusom - 13 ih je u Osječko-baranjskoj, 10 u Brodsko-posavskoj, 7 u Virovitičko-podravskoj, u Vukovarsko-srijemskoj tri su novozaražene, Požeško-slavonska ne bilježi ni jedan novi slučaj. Šest osoba je preminulo.

U Kliničkom bolničkom centru Osijek u posljednja 24 sata za područje Osječko-baranjske županije testirano je 129 uzoraka na koronavirus od kojih je 13 bilo pozitivno. Sa šireg područja grada Osijeka i Našica danas su po tri novopozitivne osobe, dvije iz Erduta te po jedna iz Čepina, Donje Motičine, Đurđenovca, Popovca i Semeljaca. Na bolničkom se liječenju nalazi 121 osoba oboljela od covida-19, i to 90 u Kliničkom bolničkom centru Osijek (od kojih je 14 na respiratoru), a u Općoj županijskoj bolnici Našice hospitaliziran je 31 pacijent s tim oboljenjem. Preminule su tri osobe pozitivne na koronavirus u dobi od 57 do 85 godina.
Na području Osječko-baranjske županije u samoizolaciji se trenutno nalazi 696 osoba. Policijski su službenici provjerili 15 osoba u samoizolaciji i utvrđeno je jedno kršenje propisane mjere. Riječ je o državljaninu Srbije koji je prijavio tranzit, a na području Osječko-baranjske županije zadržao se duže od 12 sati.

Prema podacima Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Brodsko-posavske županije, u posljednja 24 sata na području te županije evidentirano je 10 novih pozitivnih nalaza osoba zaraženih virusom SARS-CoV-2 (potvrđenih PCR uređajem) te 1 vjerojatno pozitivan nalaz (potvrđen brzim AG testom). Broj zaraženih osoba prema prebivalištu: Slavonski Brod (5), Garčin (2) te Brodski Stupnik, Podcrkavlje i Sibinj (po 1). Ukupan broj zaraženih osoba na području Brodsko-posavske županije od početka epidemije sada iznosi 7.789, dok je broj aktivnih slučajeva 127. Trenutna 7-dnevna incidencija (broj zaraženih osoba na 100.000 stanovnika) u Brodsko-posavskoj županiji iznosi 125, dok je trenutna 14-dnevna incidencija 261. U protekla 24 sata nije bilo preminulih od COVID-19. Na bolničkom je liječenju 75 covid pacijenata (8 osoba više nego prethodni dan). Dvanaest hospitaliziranih je na respiratoru (5 osoba više nego prethodni dan). Pod mjerom samoizolacije trenutno se na području Brodsko-posavske županije nalazi ukupno 646 osoba (39 osoba manje nego prethodni dan).

U posljednjem 24 satnom razdoblju na području Virovitičko-podravske županije testirano je 57 osoba, kod njih sedmero detektiran je virus SARS-CoV-2, izvijestio je Županijski stožer civilne zaštite. U osječkom je KBC-u uslijed infekcije preminula jedna žena (1948. godište) s područja te županije, a uz COVID-19 imala je i brojne komorbiditete. Ona je 92. žrtva koronavirusa na području Virovitičko-podravske županije od početka epidemije. Na bolničkom su liječenju 43 covid pacijenta. Njih 41 je u Općoj bolnici Virovitica, a dvoje je u KBC-u Osijek.
Ukupan broj zaraženih s područja Virovitičko-podravske županije od početka epidemije je 3.353.

U Vukovarsko-srijemskoj županiji u posljednja 24 sata testirane su 73 osobe od kojih su tri bile pozitivne na SARS-CoV-2 – jedna novozaražena osoba je iz Vinkovaca, a dvije su iz Otoka. Preminule su dvije osobe, izvijestio je Županijski stožer civilne zaštite. Na bolničkom je liječenju 46 covid pacijenata, dok se 99 nalazi u kućnoj izolaciji i kućnom liječenju. Među zaraženima je 26 djelatnika iz sustava zdravstva (2 liječnika, 20 medicinskih sestara/tehničara i 4 drugih zdravstvenih radnika ), a iz sustava obrazovanja jedan nastavnik i 5 učenika. U samoizolaciji na području županije je 451 osoba – iz sustava zdravstva 5 (1 liječnik, 2 medicinske sestre/tehničara i 2 nezdravstvena radnika). U samoizolaciji se nalaze 4 nastavnika i 25 učenika.
Od početka epidemije koronavirusom je zaraženo 8239 osoba, od kojih se 7913 oporavilo, a 181 osoba je preminula.

U Požeško-slavonskoj županiji danas nisu zabilježeni novi slučajevi zaraze virusom SARS-CoV-2. Na tom je području trenutno aktivno 87 slučajeva. Na bolničkom je liječenju 15 covid pacijenata, a 72 osobe nalaze se u kućnoj izolaciji. U samoizolaciji je 220 kontakata osoba pozitivnih na koronavirus.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.