Hrvatski radio

Radio Osijek

Ojačajmo starije i nemoćne aktiviranjem žena

23.12.2021.

12:52

Autor: HRT Radio Osijek

Projekt osnaŽENA

Projekt osnaŽENA

Foto: Neven Knežević / HRT Radio Osijek

Hrvatski Crveni križ Gradsko društvo Crvenog križa Osijek u suradnji s Ministarstvom rada i mirovinskog sustava i Hrvatskim zavodom za zapošljavanje provodi projekt "OsnŽENA - Ojačajmo starije i nemoćne aktiviranjem žena II". Cilj je zaposliti teže zapošljive skupine žena koje skrbe o starijim i nemoćnim. Nakon šest mjeseci od početka projekta održana je i prva konferecnija toga projekta.

Cilj je konferencije analizirati dosadašnje rezultate i najaviti buduće aktivnosti. Spomenimo da je projekt pokrenut u svibnju ove godine i da su zaposlene 32 žene na vrijeme od 12 mjeseci, a koje pripadaju teže zapošljivim skupinama žena. Zaposlene u okviru projekta rade na poslovima pružanja potpore krajnjim korisnicima, starijim osobama i osobama u nepovoljnom položaju kojima je potrebna potpora u kućanstvu poput dostave namirnica, održavanje čistoće, pomoć pri odijevanju i higijeni, te socijalnoj integraciji. Projektom su obuhvaćena 273 krajnja korisnika pomoći. 

Kako je istaknula v.d. ravnateljice GDCK Osijek Martina Hećimović "projekt, kao i dosadašnji slični projekti koji se financiraju iz socijalnog fonda Europske unije u cijelosti je ispunio svoju zadaću". Ukupni financirani iznos je 2,8 milijuna kuna i obuhvaća područje Osijeka, te općina Čepin, Vladislavci i Šodolovci na vrijeme od 12 mjeseci. 


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.