Hrvatski radio

Radio Osijek

Okićeno 12 lokacija - Adventiranje može početi

10.12.2020.

21:01

Autor: Radio Osijek/TM

Okićeno 12 lokacija - Adventiranje može početi

Okićeno 12 lokacija - Adventiranje može početi

Foto: - / -

Šetnjom koja je krenula ispod blještavila s drvoreda kestena u Perivoju kralja Tomislava službeno je počelo Adventiranje - ovogodišnja verzija Adventa u Osijeku, koju su osmislili u Turističkoj zajednici Osijeka. Predstavljena je i mapa pješačke rute 12 posebno uređenih lokacija.

"Kako bismo osječkim adventerima uljepšali šetnju i boravak na svježem zraku te vrijeme bez okupljanja, druženja i zadržavanja učinili blagdanskim, adventskim smo duhom dodatno oplemenili brojne lokacije šireg središta grada i napravili moguću pješačku božićnu rutu", objasnila je direktorica Turističke zajednice grada Osijeka Tajana Rogulja.
"Nije stajanje nego kretnja, nije mjesto nego šetnja" - slogan je ovogodišnjeg Adventa u Osijeku, koji je, zbog epidemiološke situacije i mjera, kao i u ostalim gradovima, ostao bez popularnih adventskih kućica s gastronomskom ponudom, pićima i suvenirima. Na središnjem osječkom trgu središnja je poruka #ZajednoZaJedno, disco-kugla koja je proljetos, u prvom "lockdownu" bila kulisa Kulture na kotačima donosi Čaroliju noći u Sakuntala parku. Žaruljicama nakićeni secesijski zdenac na Šetalištu kardinala Franje Šepera budi Slatke uspomene, a u Perivoju kralja Tomislava šetače čeka Ples pod zvijezdama. Tramvajska stanica kod Drvengrada peta je postaja Adventiranja nazvana Disco stanicom. Rondel velikana poput Vremeplova vraća u vrijeme djetinjstva i karusela s bijelim konjićima. Iako nije dio posebno označena na mapi Adventiranja, prigodno je osvijetljena i Treća osječka gimnazija. Ili su možda osvijetljeni medvjedići na njezinim prozorima? Školjka u Parku kralja Držislava postala je snježna, a u Perivoju kralja Petra Krešimira IV. Mjesto je za dvoje. Kod Glavne su pošte Pokloni ljubavi. Skriveni prolaz u Prolazu Vanje Radauša u ovo adventsko vrijeme zbog stotina žaruljica mnogi će otkriti. I konačno Sanjivi vidikovac smješten je na Kopiki.
Sve te lokacije ukrašene su ne samo svjetlosnim, već i zvučnim efektima. 


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.