Hrvatski radio

Radio Osijek

Oko 200 izlagača na 22. osječkom Jesenskom sajmu

01.10.2019.

12:59

Autor: Radio Osijek/HINA

foto Radio Osijek

foto Radio Osijek

Foto: - / -

Na 22. osječkom Jesenskom sajmu koji se održava od 4. do 6. listopada, okupit će se oko 200 izlagača iz Hrvatske i inozemstva. U sklopu Sajma održava se 6. izložba ženskog poduzetništva i 3. izložba braniteljskog poduzetništva te hrvatsko-mađarski poslovni susret.

Na pet tisuća zatvorenog i otvorenog izložbenog prostora izlagači će predstaviti proizvode iz područja poljoprivrede, prehrane, autohtonih proizvoda ovoga područja, graditeljstva, stanovanja i ekologije.

Direktor tvrtke Osječki sajam d.o.o. Alen Vukašinović kazao je na konferenciji za novinare kako će se u sklopu Jesenskog sajma održati 6. izložba ženskog poduzetništva i 3. izložba braniteljskog poduzetništva te hrvatsko-mađarski poslovni susret, pod pokroviteljstvom mađarskog Generalnog konzulata u Hrvatskoj i dodao kako će u subotu, također u organizaciji tvrtke Osječki sajam, 140 izlagača biti i na Sajmu antikviteta. Predsjednik Gradskog vijeća Osijeka Željko Požega s ponosom je istaknuo kako će se uz ova dva sajma u Osijeku dijelom preklopiti i Dani Hrvatskoga turizma, te će predstojećih dana u Osijeku svatko moći pronaći nešto za sebe.

Predsjednik osječke Županijske komore Zoran Kovačević podsjetio je kako se u sklopu sajma tradicionalno održava priredba "Dani meda u Hrvatskoj" te 24. nacionalno ocjenjivanje meda, a 5. listopada, proglasit će se rezultati i uručiti priznanja najuspješnijim proizvođačima: "Tijekom posljednje dvije godine došlo je do širenja gospodarskih aktivnosti u Županiji obzirom da je u tom razdoblju stvoreno oko 800 mikrotvrtki, a neke od njih će nastupiti i na sajmu. Organiziramo nastup 35 tvrtki iz sedam hrvatskih županija, a to su mikro i mali poduzetnici, od kojih se neki po prvi puta susreću sa sajamskim nastupom", rekao je Kovačević.

Otvorenje sajma je u petak u 11 sati, radno vrijeme za posjetitelje je od 10 do 19 sati, a parkiranje i ulazak su uobičajeno besplatni.

Jesenski sajam održava se pod pokroviteljstvom hrvatske predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović, a supokrovitelji su, uz ostale, Ministarstvo poljoprivrede te Ministasrstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.