Hrvatski radio

Radio Osijek

Okrugli stol o resocijalizaciji počinitelja kaznenih djela

17.06.2020.

13:27

Autor: Monika Kralj

Okrugli stol o resocijalizaciji počinitelja kaznenih djela

Okrugli stol o resocijalizaciji počinitelja kaznenih djela

Foto: - / -

Udruga Let iz Zagreba u partnerstvu s Društvom za socijalnu podršku organizirala je u osječkom Centru za socijalnu skrb okrugli stol "Socijalne usluge u zajednici i izazovi i rješenja u radu s počiniteljima kaznenih i prekršajnih djela".

Okrugli je stol dio projekta "Novi početak" koji sufinanciraju Europska unija i Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske s ciljem učinkovitije resocijalizacije i reintegracije bivših zatvorenika. Kada izađu iz zatvora, cijeli je niz problema s kojima se susreću: gdje naći smještaj prehranu, sredstva za život, zaposliti se - ističe izvršna direktorica udruge Let Iva Jovović. Pomoć dolazi i online a riječ je o Mapi socijalnih usluga, jedinstvenom adresaru namijenjenom bivšim počiniteljima kaznenih djela. Sve su informacije na adresaru Društva za socijalnu podršku, svakodnevno se ažuriraju a do sada je postavljeno oko 900 adresa različitih institucija i udruga.  

Projekt provode od srpnja prošle godine a do sada se udrugama za potporu i informacije javilo 30-tak osoba.

o projektu Novi početak

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.