Hrvatski radio

Radio Osijek

Okrugli stol projekta Pruži mi ruku

27.09.2018.

14:31

Autor: Monika Kralj

foto M.Kralj/HRT

foto M.Kralj/HRT

Foto: - / -

Zapošljavanje mladih u riziku od siromaštva marginaliziranih zbog problema u ponašanju- bila je tema okrugloga stola u organizaciji osječkog Centra za nestalu i zlostavljanu djecu održanog u sklopu projekta "Pruži mi ruku".

Skup je okupio stručnjake koji rade s mladima na području odgoja i obrazovanja, socijalne skrbi i zapošljavanja a u fokusu su mladi koji dolaze iz disfunkcionalnih obitelji i iskazali su probleme u ponašanju zbog kojih su smješteni u Dom za odgoj ili su korisnici poludnevnog boravka Centra za nestalu i zlostavljanu djecu za djecu i mlade s problemima u ponašanju. Iako često stigmatizirani, nizom projekata i radionica kojima se radilo na njihovim socijalnim vještinama, postiglo se puno što prepoznaju i u Hrvatskoj udruzi poslodavaca, istaknuto je na skupu.  

Centar za nestalu i zlostavljanu djecu projekt "Pruži mi ruku" provodi u partnerstvu s Domom za odgoj djece i mladeži Osijek uz financijsku potporu Ureda za ljudska prava i prava nacionalnih manjina. S mladima su radili kroz individualan savjetodavan rad i uz psihosocijalnu podršku motivirali ih na usvajanje nekih novih oblika ponašanja koji će im biti korisni na tržištu rada. 

-

-

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.