Hrvatski radio

Radio Osijek

Olimpias tekstil iz Osijeka proširuje proizvodnju

05.04.2022.

15:44

Autor: HRT Radio Osijek

Sastanak gradonačelnika i talijanskih investitora

Sastanak gradonačelnika i talijanskih investitora

Foto: Grad Osijek / HRT Osijek

Talijanska tvrtka "Olimpias tekstil" koja posluje u sklopu Benettona u Osijeku uspješno radi više od 20 godina. Uskoro će proširiti proizvodnju i zaposliti novih do 300 radnika, rečeno je na današnjem sastanku čelnika tvrtke i gradonačelnika Ivana Radića. 

Talijanska tvrtka "Olimpias tekstil" u Osijeku je od 2000. godine i trenutačno zapošljava oko 320 djaltnika različitih struka. Uskoro bi trebali proširiti proizvodnju novim investicijama i načinima rada, te zaposliti novih između 250 i 300 rdnika. "Želimo ostvariti dodanu vrijednost kako bi bili kompetitivni na europskom tržištu. Uskoro će u našu tvornicu u Osijeku dolaziti sirovine, a odlaziti gotovi proizvodi", rekao je vlasnik Giovanni Antonioli. "Naša tvrtka je svjetski lider u proizvodnji trikotaže. Najvažnije je da donosimo povjesno talijansko znanje što će dovesti do rasta vrijednsoti osobalja i tvrtke", rekao je Antonioli, te dodao da za novu proizvodnju neće biti potrebno proširenje u nove objekte, nego će se organizirati u postojećim objektima. 

Gradonačelnik Ivan Radić iskazao je zadovoljstvo proširenjem proizvodnje i novim zapošljavanjem, te istaknuo otvaranja novih proizvodnih tvrtki koje će svoje pogone otvoriti u zoni Nemetin, ali i u zoni Jug u blizini Gospodarskog centra. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.