Hrvatski radio

Radio Osijek

Olimpijada starih športova ove se godine neće održati

12.06.2020.

09:19

Autor: Radio Osijek//TM

Otvaranje Olimpijade u Brođancima 2018. Foto: HRT/Miroslav Lačanin

Otvaranje Olimpijade u Brođancima 2018. Foto: HRT/Miroslav Lačanin

Foto: - / -

Posljednji vikend u kolovozu tradicionalno je rezerviran za Olimpijadu starih športova u Brođancima, međutim zbog aktualnih prilika vezanih uz epidemiju koronavirusa 48. izdanje te, jedne od najvećih i najstarijih priredaba u Osječko-baranjskoj županiji, odgađa se za 2021. godinu.

Odluka je donesena na godišnjoj skupštini Olimpijade starih športova Brođanci.
"Ovakva emocionalno vrlo teška odluka uvjetovana je isključivo zbog zbog sigurnosnih razloga i zdravlje stanovnika naše lokalne zajednice, brojnih natjecatelja i posjetitelja. Kako ne bi ugrozili dosadašnje dobre epidemiološke rezultate u borbi protiv koronavirusa s jedne strane te nemogućnosti osiguranja svih javno-zdravstvenih uputa za sprečavanje širenja svjetske pandemije s druge strane organizatori Olimpijade donijeli smo odluku da se Olimpijada ove godine neće održati", objasnio je predsjednik Izvršnog odbora Olimpijade starih športova Veljko Gudelj.
"Iako se sportska i druga programska događanje ovoga ljeta neće održati Izvršni odbor Olimpijade starih športova Brođanci uz značajnu financijsku potporu Općine Bizovac realizirat će nekoliko projekata koji se odnose na i rekonstrukciju postojećih i izgradnju novih pratećih tehničkih objekata na Olimpijskom stadionu", kaže načelnik općine Bizovac Srećko Vuković i dodaje kako će se time osigurati još bolji uvjeti za održavanje 48. Olimpijade starih športova 2021. godine.
Riječ je o manifestaciji koja okuplja i do tisuću sudionika iz nekoliko, ne samo slavonskih županija koji se natječu u sportovima koji su se nekada igrali na livadama i pašnjacima. Banga, kamena s ramena, kandžijanje, potezanje užeta, skok u dalj s mjesta, kotač, ćoćak, čula, tokač, penjanje na drvo, samo su neke od 22 discipline.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.