Hrvatski radio

Radio Osijek

Olimpijski festival dječjih vrtića u Belišću

12.05.2017.

13:24

Autor: Monika Kralj

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U Osječko-baranjskoj županiji 16. puta održan je Olimpijski festival dječjih vrtića a po drugi put domaćin je bilo Belišće- Europski grad sporta za 2017. godinu. U olimpijskom duhu okupilo se oko 400 mališana

Okupila su se djeca 11 vrtića  iz Osječko-baranjske županije a natjecali su se u 4 atletske discipline (trčanje, štafeta, skok u dalj i bacanje loptice)  i malom nogometu, u svim disciplinama i djevojčice i dječaci s istim ciljem- potvrditi vrijednost i značaj sporta.

Ovaj je festival Hrvatski olimpijski odbor prvi puta organizirao 2002. godine kako bi djeci na njima razumljiv i blizak način, kroz igru, približio olimpijske vrijednosti- uvažavanje, izvrsnost i prijateljstvo.

Djecu se uči poštovanju pravila igre i drugih natjecatelja, fair playu, samodisciplini, timskom radu, samopoštovanju. HOO ovim festivalom želi dati svoj doprinos odgajanju djece kroz sport i poticanju harmoničnog razvoja intelektualnih, psihičkih i fizičkih vrlina djeteta.

  

                                    

 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.