Hrvatski radio

Radio Osijek

Oluja i kiša u Vukovaru za Dan pobjede

05.08.2021.

10:46

Autor: Davor Lončarić

foto: Davor Lončarić

foto: Davor Lončarić

Foto: - / -

Polaganjem cvijeća i paljenjem svijeća na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata u Vukovaru je počelo obilježavanje Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja. Jutarnji dio proslave poremetilo je olujno nevrijeme praćeno snažnim pljuskovima.

Vijenac je položilo izaslanstvo predvođeno zamjenikom gradonačelnika Vukovara Filipom Sušcem.

Sušac je čestitao Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja rekavši kako su prijateljski gradovi Knin i Vukovar povezani ratnim stradavanjima. „Vukovar je podnio veliku žrtvu u obrani Domovine, a Knin je simbol njezina oslobođenja“, rekao je Sušac te dodao kako su se hrvatski branitelji čestito, ponosno i borbeno s velikom željom za neovisnošću Republike Hrvatske borili za svoj dom, a upravo taj osjećaj je potrebno usaditi u mlađe generacije, kako bi u miru mogli nastaviti stvarati onu državu za kakvu su se sa velikim žarom naši branitelji borili krvlju.

Molitvu je predvodio župnik vukovarske župe sv. Filipa i Jakova, fra Ivica Jagodić, a u crkvi sv. Filipa i Jakova služena je sveta misa za Domovinu.

Filip Sušac i Manda Patko - Vukovar

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.