Hrvatski radio

Radio Osijek

Olujno nevrijeme s vjetrom i kišom u Našicama rušilo krovove i stabla

05.02.2020.

10:19

Autor: Mirta Milas

Foto: Radio Našice

Foto: Radio Našice

Foto: - / -

Jedna je osoba jučer smrtno stradala prilikom sanacije šteta od olujnog nevremena na krovu svoje kuće, potvrdila je osječko-baranjska policija. Olujno je nevrijeme u Našicama pričinilo značajnu materijalnu štetu na krovovima stambenih i gradskih objekata. .

Prva je dojava u Javnu vatrogasnu postrojbu Grada Našica zabilježena jučer u 12 sati i 24 minute. Od tada su vatrogasci, zajedno s komunalnim poduzećima stalno na terenu. Saniraju se krovišta, uklanjaju se porušena i isčupana stabla i grane. Stanje nije alarmantno i sve je pod kontrolom, umiruje našički gradonačelnik Josip Miletić. Pozvao je sve građane kojima je potrebna pomoć da se jave u gradsku upravu.

Od glasnogovornika Policijske uprave osječko-baranjske Zorana Kona doznajemo kako je jedna osoba smrtno stradala prilikom sanacije šteta od olujnog nevremena. "Tijekom jučerašnjega dana šire područje Osječko-baranjske županije zahvatio je jak olujni vjetar. Štete od nevremena još se zbrajaju, a prema dosadašnjim je saznanjima najviše stradalo našičko područje. Zabilježeno je oštećenje više krovova, osobnih automobila, električnih vodova i prometnih znakova. Na žalost, jedna je osoba smrtno stradala. Riječ je od 63-godišnjoj hrvatskoj državljanki  koja je nakon što je olujni vjetar oštetio krov  započela s njegovom sanacijom. U jednom je trenutku pala te je od zadobivenih ozljeda preminula. Očevid je obavila našička policija. Kako ne postoje elementi kaznenoga djela izvješće se podnosi općinskom Državnom odvjetništvu".         

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.