Hrvatski radio

Radio Osijek

"Omiljeni cvijet Ane Rukavine"

14.04.2018.

13:51

Autor: Željko Kovačević

SDFŽ - Omiljeni cvijet Ane Rukavine (foto Ž.Kovačević)

SDFŽ - Omiljeni cvijet Ane Rukavine (foto Ž.Kovačević)

Foto: - / -

„Omiljeni cvijet Ane Rukavine“ izvorna je humanitarna akcija Socijaldemokratskog foruma žena SDP-a koja se provodi godinama, a kojom se doprinosi radu Zaklade „Ana Rukavina“. Sredstva prikupljena od prodaje tulipana – omiljenog cvijeta Ane Rukavine uplatit će se Zakladi Ana Rukavina.

U svojih jedanaest godina rada, Zaklada Ana Rukavina provela je više od 250 akcija upisa u Registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica, čime je upisano više od 59 000 potencijalnih darivatelja, od kojih je više od 53 000 tipiziranih darivatelja.

Humanitarnoj akciji u Osijeku pridružila se Biljana Borzan, zastupnica u EU parlamentu, Domagoj Hajduković, saborski zastupnik i Boris Piližota, dogradonačelnik Grada Osijeka.

"Poruka je da budemo solidarni prema onima koji su bolesni. Ova zaklada je dokazala da kvalitetno radi. Bilo je negativnih iskustava, no ova zaklada obavlja ozbiljan i odgovoran posao!" - rekla je eurozastupnica Borzan

Zdravstvo u Hrvatskoj?
"Zdravstvo počiva na entuzijazmu medicinskoga osoblja, liječnika i sestara, jer Hrvatska u usporedbi s drugim zemljama u Europi izdvaja jako mali postotak u proračunu u odnosu na ono što nudi. Ne možemo biti zadovoljni. Liste se produžuju, a građani imaju manje dostupno zdravstvo umjesto da je obrnuto."

Doktor Paladino?
"Slučaj Paladino je više politički, jer on nije na strani HDZ. Ne možemo si dozvoliti da se rješavamo onih koji imaju volju i znanje raditi, a pogotovo zato što dobar dio liječnika odlazi u inozemstvo. Ovo je primjer da ne koristimo resurse. Netko je odlučio da on više ne treba, iako je stručnjak kakvih zaista ima malo u svijetu!"

Biljana Borzan (foto Ž. Kovačević)

Biljana Borzan (foto Ž. Kovačević)

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.