Hrvatski radio

Radio Osijek

Omiljeni cvijet Ane Rukavine u Osijeku

10.04.2022.

13:24

Autor: HRT Radio Osijek

Omiljeni cvijet A. Rukavine

Omiljeni cvijet A. Rukavine

Foto: SDP Osijek / HRT Radio Osijek

U Osijeku održana tradicionalna humanitarna akcija “Omiljeni cvijet Ane Rukavine” Socijaldemokratski forum žena SDP-a Hrvatske desetu godinu zaredom u više od 90 gradova i općina, na preko 100 lokacija diljem Hrvatske, organizirao je humanitarnu akciju “Omiljeni cvijet Ane Rukavine” povodom rođendana Ane Rukavine, a cjelokupni prihod od prodaje tulipana donirat će se u fond Zaklade Ana Rukavina.


Akciju su u subotu u Osijeku podržali i članovi i članice Gradske organizacije SDP-a Osijek, a Milan Blagojević, predsjednik GO SDP-a Osijek naglasio je kako je Registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica 2006. godine kada je osnovan brojao skromnih 150 potencijalnih darivatelja, dok danas ima više od 60.000 registriranih.

„Sve moje želje zapravo stanu u dvije riječi, želim život“ – napisala je to Ana Rukavina u svom pismu iz bolničkog kreveta KBC Rebro 2006. godine. U svijetu postoji veliki broj bolesnika koji trebaju transplantaciju krvotvornih matičnih stanica, a ne mogu naći podudarnog darivatelja.

SDP GO Osijek koristi ovu priliku da pozove sve sugrađane da se upišu u Hrvatski registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica u Kliničkom zavodu za transfuzijsku medicinu KBC Osijek, jer registracija povećava mogućnost pronalaženja transplantata kojima se može spasiti život oboljelima.

SDP Osijek

SDP Osijek

Foto: HRT Radio Osijek / HRT Radio Osijek

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.