Hrvatski radio

Radio Osijek

Online edukacija o mentalnom zdravlju

12.10.2020.

12:02

Autor: Radio Osijek

Online edukacija o mentalnom zdravlju

Online edukacija o mentalnom zdravlju

Foto: - / -

Osječki Dječji kreativni centar Dokkica organizirao je interaktivnu online edukaciju o mentalnom zdravlju za učenike srednjih škola. Obuhvatila je osnovne značajke mentalnog zdravlja, važnost poznavanja vlastitih emocija te strategije nošenja sa stresom.

Edukaciju su vodile voditeljica psihosocijalne podrške za djecu i roditelje Andrea Žulj i edukacijska rehabilitatorica Doroteja Blagus, a preko Zooma pratilo ju je četrdesetak učenika Medicinske škole Osijek. Organizirana je u sklopu kampanje za zaštitu mentalnog zdravlja djece pod nazivom „Promijeni pogled. VAŽAN SI!” koju je Dokkica pokrenula na Svjetski dan mentalnog zdravlja objavom promotivnog videa na društvenim mrežama. Kampanja je pak dio trogodišnjeg programa „Alternativni centar podrške za djecu i roditelje” koji provode u suradnji s partnerima, a usmjeren je na povećanje dostupnosti izvaninstitucionalnih socijalnih usluga i prevenciju izdvajanja djece u riziku i s problemima u ponašanju iz obiteljskog okruženja na području Osijeka i Donjeg Miholjca.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.