Hrvatski radio

Radio Osijek

16:31 / 13.06.2022.

Autor: OBŽ/Radio Osijek

Općina Antunovac obilježila svoj dan

Obilježaanje Dana općine Antunovac

Obilježaanje Dana općine Antunovac

Foto: OBŽ / OBŽ

Blagdan svetog Antuna crkveni je god u mnogim mjestima širom Hrvatske, pa tako i u Općini Antunovac koja obilježava i Dan općine.

 Svečanost je započela polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na mjesnom groblju kako bi odali počast svim poginulim i nestalim hrvatskim braniteljima i umrlim mještanima Antunovca.  

„Čestitam svim mještanima naše općine Dan Općine Antunovac i crkveni god, prisjećajući se danas i svih poginulih hrvatskih branitelja u Domovinskom ratu, ali i svih onih koji su u prošlosti svojim radom i trudom doprinijeli razvitku općine”, rekao je župan Anušić.

Općina Antunovac je tijekom proteklih godinu dana završila brojne projekte, ali i započela nove. Biciklističkom stazom su oba naselja u općini povezana s gradom Osijekom, a uvode se i nove demografske mjere.

„Dovršavamo niz infrastrukturnih projekata kojima unaprjeđujemo kvalitetu života u našoj općini. Veliki broj djece i za iduću je školsku godinu upisan u vrtiće i škole. Projektiramo i nove investicije, u tijeku je realizacija projekta sportsko-rekreacijski centar Jezero. Osluškujemo što mještani trebaju pa  podižemo naknade za novorođenčad i osiguravamo besplatan vrtić za treće i četvrto dijete u obitelji”, rekao je Davor Tubanjski, načelnik Općine Antunovac.

„Krećemo i s izgradnjom školske-sportske dvorane u Ivanovcu, a u suradnji s Općinom i Ministarstvom regionalnoga razvoja i fondova EU realizira se i projekt sportskog rekreacijskog centra u Antunovcu. Provodimo i veće i manje projekte, kako u općini Antunovac tako i u svim drugim gradovima i općinama vodeći računa o ravnomjernom razvoju svih krajeva županije”, istaknuo je župan Anušić.

Svečanosti obilježavanja Dana Općine Antunovac nazočili su i Vrhbosanski nadbiskup u miru kardinal Vinko Puljić i saborski zastupnik Goran Ivanović, te predstavnici udruga proizašlih iz Domovinskog rata.


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.