Hrvatski radio

Radio Osijek

Općine i gradovi moraju zajedno protiv komaraca

23.01.2020.

13:48

Autor: Željka Bačić

Ž.Bačić

Ž.Bačić

Foto: - / -

Načelnici i gradonačelnici Osječko- baranjske županije okupili su se danas na koordinaciji sa županom, na kojoj su im predstavljeni planirani i ostvareni projekti te javni pozivi i natječaji kao mjere potpora.

Budući da je, uz ostalo, bilo govora o ulozi lokalne samouprave u provedbi mjera zaštite stanovništva od zaraznih bolesti, župan Ivan Anušić je podsjetio na prošlogodišnju najezdu komaraca, koja nam se više ne bi smjela ponoviti.
O problemu komaraca će se detaljno razgovarati na sljedećoj koordinaciji, do tada se svi načelnici i gradonačelnici trebaju za to pripremiti, planom i sredstvima, jer ove godine ne možemo, rekao je župan Anušić, ni od koga očekivati financijsku pomoć, jer smo je iskoristili lani. Nada se, rekao je, da će, poučeni prošlogodišnjim iskustvom, osigurati sredstva, a ako to do sada nisu, trebaju ih uvrstiti u svoje rebalanse. Pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Ivana Stanić govorila je o ulozi lokalne samouprave u provedbi mjera zaštite stanovništva od zaraznih bolesti. Istaknula je obvezu sudjelovanja u procesima deratizacije, dezinfekcije i dezinsekcije, za što moraju biti predviđena sredstva u proračunima gradova i županija.  Uz ostalo, predstavljena je izrada studijsko- projektno- tehničke dokumentacije Regionalnog centra za gospodarenje otpadom te brošura s javnim pozivima i natječajima  za poljoprivredu i ruralni razvoj te gospodarstvo. 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.