Hrvatski radio

Radio Osijek

Operativna akcija "Krug"

12.04.2017.

13:30

Autor: Davor Lončarić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Zbog sumnje u počinjenje navedenih kaznenih djela, 14 osoba je jučer uhićeno dok je jedna osoba trenutno nedostupna. Uhićene osobe su dovedene pritvorskom nadzorniku Policijske uprave osječko-baranjske uz kaznenu prijavu koja je podnesena USKOK-u.

Policijski službenici Policijskog nacionalnog ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta u suradnji sa Samostalnim sektorom za otkrivanje poreznih prijevara Ministarstva financija, a u koordinaciji sa Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta proveli su operativnu akciju „Krug“.

Višemjesečnim kriminalističkim istraživanjem utvrđena je sumnja u počinjenje više kaznenih djela zločinačkog udruženja, utaje poreza ili carine u sastavu zločinačkog udruženja te pomaganja u utaji poreza ili carine u sastavu zločinačkog udruženja.

Sumnja se da je petnaest hrvatskih državljana od 21 do 65 godina starosti, od kojih dvije osobe ujedno imaju i državljanstvo Republike Srbije počinilo navedena kaznena djela čime su oštetili državni proračun Republike Hrvatske za najmanje 34 milijuna kuna.

Zbog sumnje u počinjenje navedenih kaznenih djela, 14 osoba je jučer uhićeno dok je jedna osoba trenutno nedostupna. Provođenjem više dokaznih radnji pretraga domova i drugih prostorija te poslovnih prostora osumnjičenih osoba pronađena je veća količina novca u raznim valutama, dokumentacija, kao i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u kaznenom postupku.

Uhićene osobe su dovedene pritvorskom nadzorniku Policijske uprave osječko-baranjske uz kaznenu prijavu koja je podnesena USKOK-u. 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.