Hrvatski radio

Radio Osijek

Opremanje domova zdravlja europskim sredstvima

21.08.2019.

13:32

Autor: Monika Kralj

foto M.Kralj/HRT Radio Osijek

foto M.Kralj/HRT Radio Osijek

Foto: - / -

Ugovore o nabavi medicinsko-tehničke i dijagnostičko-terapijske opreme za domove zdravlja na području Osječko-baranjske županije potpisao je osječko-baranjski župan Ivan Anušić s predstavnicima četiri tvrtke-dobavljača opreme.

Opremanje se provodi u okviru projekta „Dostupnija primarna zdravstvena zaštita na području cijele Osječko-baranjske županije". Projekt je pokrenut prije godinu i pol a ukupna mu je vrijednost gotovo 24 milijuna kuna, 85% sufinancirano je sredstvima Europske unije a županija je do sada uložila oko milijun i pol svog novca u opremanje domova zdravlja. 

Do sada je 6 milijuna uloženo u radove na domovima zdravlja a 10 milijuna u opremu. U tijeku su radovi na prenamjeni rodilišta u Đakovu u ordinacije opće medicine, u domovima zdravlja u Retfali, na Jugu II i Čepinu postavljaju se liftovi u prilagodbi zgrada osobama s invaliditetom, do kraja godine rendgen će dobiti Dom zdravlja Donji Miholjac...  Vrijednost danas potpisanih ugovora s 4 tvrtke dobavljača je 2,6 milijuna kuna za opremanje svih 6 domova zdravlja na području Osječko-baranjske županije. Među ostalim, potpisan je i ugovor o opremanju ordinacija Fizikalne medicine i rehabilitacije u Belom Manastiru. 

Do sada je isporučeno opreme u vrijednosti 5 i pol milijuna kuna za potrebe ordinacija 104 liječnika, 84 pod domovima zdravlja i 20 koncesionara.

 

-

-

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.