Hrvatski radio

Radio Osijek

Opremanje Geo - info centra Voćin

27.08.2020.

14:09

Autor: Željka Bačić

Park prirode Papuk

Park prirode Papuk

Foto: - / -

Park prirode Papuk potpisao je ugovore vrijedne više od 17 milijuna kuna za unutarnje opremanje Geo - info centra u Voćinu i to za opremanje izložbenih postava, ureda i kutka za osvježenje te ostalih servisnih prostora.

Ugovor je potpisan je s tvrtkom Primat RD d.o.o. u vrijednosti od 3 milijuna kuna kn bez PDV-a, a Ugovor za opremanje centra multimedijalnim izlošcima i servisnom računalnom opremom, potpisan je s tvrtkom Audio Video Consulting d.o.o. u iznosu 10,5 milijuna kuna..

Geo info centar, zamišljen je kao početna točka za upoznavanje posjetitelja s karakteristikama Geoparka Papuk te općenito sustavom zaštite prirode u Republici Hrvatskoj i informacijski osuvremenjuje geološku, biološku i kulturnu baštinu Papuka. Interaktivni multimedijalni centar bit će mjesto putovanja kroz prošlost do samog početaka našeg planeta, a 3D dvorane omogućit će zaustavljanje na povijesnim i geološkim aspektima Papuka. Postav geologije posvećen je geologiji općenito i geološkim specifičnostima Papuka, a uz ostale izloške uključuje i 8 multimedijalnih prezentacija u obliku interaktivnih ekrana koji su u određenim slučajevima dodatno obogaćeni mehaničkim elementima ili projekcijama.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.