Hrvatski radio

Radio Osijek

Oprez na kupalištu – lopovi koriste svaku priliku

19.07.2022.

12:51

Autor: Radio Osijek/TM

Osječka Copacabana

Osječka Copacabana

Foto: Davor Lončarić / Radio Osijek

Dok brojni Osječani u ovim vrelim danima osvježenje traže uz Dravu i na upravo otvorenim bazenima na Kopiki, neki od njih doživjeli su „hladan tuš”. Kako izvješćuje policija, jučer popodne kradljivci novčanika i mobitela bili su prilično aktivni.

„Jučer, u popodnevnim satima, na kupalištu „Copacabana“ u Osijeku, nepoznati počinitelj je ukrao mobitel, novčanik s osobnim dokumentima, bankovnom karticom i novcem čime je 53-godišnji vlasnik oštećen za oko 1.500,00 kuna. Policija nastavlja intenzivno traganje za kradljivcem”, prvi je slučaj u kojem lopov nije pronađen. 

Međutim, dvojica su maloljetnika očito zaustavljena. „Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđena je osnovana sumnja da su dva maloljetnika počinila kazneno djelo „Krađa“. Naime, jučer, u popodnevnim satima, na kupalištu „Copacabana“ u Osijeku, dva maloljetnika su iskoristila gužvu na kupalištu i ukrali dva mobitela, čime su maloljetne vlasnice oštetili za oko 6.500 kuna. Policija podnosi kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu za mladež u Osijeku”, stoji u dnevnom izvješću Policijske uprave osječko-baranjske.

Istodobno je policija donjela nekoliko savjeta, kako bi se građani zaštitili od krađa na kupalištu:

    • ne nosite novčanike i vrijedne predmete na kupalište (mobitel, prijenosno računalo, novčanik);

    • nepotrebne stvari i predmete ostavite kod kuće;

    • nosite samo onoliko novca koliko vam je stvarno potrebno;

    • ne ostavljajte osobne stvari bez nadzora;

    • ako se kupate u društvu, neka uvijek netko čuva stvari.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.